Søg

Hold til højre – det er det modsatte af venstre

Danskerne er ikke gode til at holde til højre. Det irriterer andre bilister og kan skabe farlige situationer på vejene. Stikprøver viser, at hver gang der er en bilist, der ikke holder til højre, går det i gennemsnit ud over to andre bilister.

Nu kan du og de andre bilisterne få hjælp af en særligt udviklet robotpsykolog. Den såkaldte chatbot skal få dig til at reflektere over, hvordan du færdes i trafikken.

Hop på den virtuelle briks med chatbotten her​ eller find den på Facebook, hvor du også kan teste, om du er bedre end dine venner i trafikken.

Streamer og psykolog.jpg

Det er de andre

Der er en uoverensstemmelse mellem, hvordan vi opfatter vores egen kørsel, og hvordan andre oplever den, og det er dét, chatbotten skal hjælpe bilisterne med at opdage.

For de fleste bilister er enige om, at det er et problem, at vi kører for meget i venstre side på motorvejen, men samtidig siger hovedparten af bilisterne, at de selv er gode til at holde til højre, og at det er de andre, der er problemet!

vd.dk_86procent-mener-selv.jpg

3 gode råd om at holde til højre

Vejdirektoratet opfordrer ​bilister til at vise mere hensyn og holde til højre på vejen, så trafikafviklingen bliver mere glidende, og der opstår færre farlige situationer på vejen. Det vil give en bedre trafik for alle.

FB_tre_gode_raad.png

Vejskilte og magneter er ude i trafikken

Vejdirektoratets kampagne foregår også ude på vejene. På fem udvalgte motorveje i hele landet vil vejskilte minde alle bilister om at dreje rettet mod højre og trække ind, når der er plads.

Du kan også møde bilister i trafikken, der kører med en ’Hold til højre’-streamer på bilen. Hvis du selv vil have en magnetstreamer på bilen, så skriv til Vejdirektoratet via mailen i linkslisten.

Stramer.jpg


​​
Fakta

  • ​77% af bilisterne mener, det er et stort problem, at vi ikke holder til højre på motorvejen.
  • 86 % af bilisterne mener, at der er gode til at holde til højre, 12 % mener at de hverken er gode eller dårlige, mens kun 2 % mener at de er dårlige til at holde til højre. 
  • 89 % af bilisterne opfatter sig selv som hensynsfulde i trafikken, men kun 40 % mener, at andre viser hensyn til dem i trafikken.
  • 51 % svarer, at de er mest irriterede over, at andre ikke holder til højre på motorvejen. 
  • 5 % af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at de er i tvivl om, om det er lovpligtigt at holde til højre, mens 95 % svarer, at det er det.​
 ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
 

 Kontakt

 
Rikke Liebst
Mail: rili@vd.dk​
 

 Bestil en streamer

 
​Send din bestilling til email-adr.:

post-kom@vd.dk​

Husk at oplyse din adresse og hvilken magnet, du helst vil køre med. 

Oprettet
18-10-2017.
Senest opdateret
03-10-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index