Søg

Omkørsel - din genvej

Hvem kender ikke den frustrerende følelse, der melder sig, når man er tvunget til at holde i kø i timevis på motorvejen på grund af et uheld forude? Det gør de fleste vist.
 
Fremover skal bilister guides hurtigere uden om uheld på motorvejen, når Vejdirektoratet nu lancerer 19 nye omkørselsruter i samarbejde med 12 kommuner og politiet, der forhindrer kø og i stedet leder bilisterne hurtigt uden om uheldene. Derfor sætter Vejdirektoratet fokus på de nye omkørselsruter i en ny kampagne.
ny tavle.JPG
 
Målet med omkørselsruter
Omkørselsruter skal være med til at sikre, at trafikanterne kommer nemt og sikkert frem på vejnettet. Når uheldet er ude, guides trafikanterne nemt udenom ulykkesstedet, og dermed undgår de at blive fanget i en kø.
 
Nye skilte viser dig uden om køen 
Når en omkørselsrute bliver aktiveret, meldes det ud til trafikanterne gennem trafikradio, via  Vejdirektoratets trafikinformationstjenester, eller hvis politi er til stede. Omkørselsruterne er markeret med et skilt,der illustrerer det efterfølgende tilkørselsnummerer, og man skal følge disse skilte.
 
Event på rastepladser
Vi skyder kampagnen igang med et event på fire rastepladser. På Himmerland V, Skærup V, Ny Kongsted N og Kildebjerg N rasteplads, vil vi møde morgentrafikanterne til en snak og gratis kaffe. 

Fakta

  • Når uheldet er ude, og der opstår kø på motorvejen, vil man som trafikant blive guidet udenom uheldet via trafikradio og Vejdirektoratets trafikinformationstjenester.
  • I forbindelse med omkørselsruter lanceres et nyt skilt, som trafikanterne skal følge, når de guides af motorvejen. 
  • Projektet omkørselsruter er et samarbejde med politiet og 12 kommuner.
  • Om et år skal det evalueres, om forsøget har den rette effekt og skal udvides med endnu flere omkørselsruter.
 

 Kampagnemateriale

 
Oprettet
28-11-2014.
Senest opdateret
01-12-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index