Søg

Om Vores Fart

I tre uger følger Vejdirektoratet trafikanternes fart ved seks vejarbejder. Indsatsen er et led i en kampagne, hvor vi forsøger at få trafikanterne til at sætte farten ned ved at gå efter flokdyret i os alle.  

Kampagnen rummer en opsigtsvækkende plakat med et par øjne, der betragter trafikanterne, samt skilte med budskaber som ”Din fart smitter” og ”Her kører vi max. 50 km/t.” På den måde benytter den sig af den metode, der kaldes nudging – altså at ”puffe” til trafikanternes adfærd, så de overholder hastigheden, når de kører forbi et vejarbejde. 

 nudgende øjne.pngDin fart smitter.pngher kører vi.png 
Kampagnen er bygget op som en konkurrence mellem forskellige landsdele. Ved seks udvalgte vejarbejder bliver trafikanternes hastighed målt i uge 36, 37 og 38. Og vinderne bliver den landsdel, der forbedrer sig mest. Følg med og se, hvordan I kører i dit lokalområde.

DK-kort-Skilte-ved-vejarbejderne.jpg

Overhold farten - så kommer alle nemt og sikkert frem

Vi håber, at trafikanterne får blod på tanden og vil tage kampen op med de andre regioner i konkurrencen - samt naturligvis, at de vil sænke farten, når de kører forbi vejarbejder. Det er først og fremmest trafikanterne selv, der kommer til skade, når der sker ulykker ved vejarbejder.

Så sæt farten ned – til gavn for både dig selv, dine medtrafikanter og vejarbejderne.

 

 Kampagnefilm

 
 

 Fakta

 
  • I 2013 var der 247 ulykker ved vejarbejder, og 67 personer kom til skade. Det betyder, at der i gennemsnit skete en ulykke med personskade ved et vejarbejde herhjemme hver sjette dag.
  • Farven ”Baker Miller Pink” på kampagneplakaterne er valgt, fordi undersøgelser viser, at farven har en beroligende effekt. F.eks. er den blevet brugt til at berolige voldelige fængselsindsatte.
  • I forbindelse med sidste års kampagne faldt gennemsnitsfarten med 3,2 km/t
  • Når vi beregner effekten på kampagneindsatsen, renses datasættet for data fra fluktuationsdage (fredag, lørdag, søndag, mandag) samt data i tidsrum der er præget af myldretidstrafik.
 

 Læs pressemeddelelse

 
 

 Vidste du...

 

​Hvis du kører 120 km/t gennem et vejarbejde på 11 kilometer, så tager det fem og et halvt minut.

Sætter du farten ned til 80 km/t, tager det ca. otte minutter.
 
Er det tre minutter værd at køre for stærkt?
 

 

 Vi tweeter om Vores Fart

 
Oprettet
16-05-2013.
Senest opdateret
01-12-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index