Søg

Helsingørmotorvejen hurtigere klar med ekstra kørespor

I en kold vintertid kommer der nu noget at lune sig på for de mange tusinde pendlere på Helsingørmotorvejen. Når myldretiden sætter i gang tidligt den 23. november, vil der være tre kørespor i hver retning at brede sig over mellem Hørsholm og Gl. Holte.
19. november 2015

Helsingørmotorvejen.jpg

​Dermed åbner Vejdirektoratet for de ekstra kørespor på den udbyggede motorvej 10 måneder hurtigere end planlagt. Og det glæder naturligvis Jacob Pryds Winkel, der er projektleder i Vejdirektoratet.

”Oprindeligt skulle vi først have været færdige til september næste år. For nyligt fremrykkede vi åbningen af de nye spor i starten af december. Nu er det så lykkedes os at kappe yderligere 14 dage af tidsplanen. Alt sammen til glæde for bilisterne og ikke mindst naboerne. Begge parter har måttet finde sig i lidt af hvert, mens vi har arbejdet derude på strækningen,” siger Jacob Pryds Winkel.

Den tilladte hastighed vil dog fortsat være på 80 km/t. Det skyldes, at der stadig arbejder folk langs vejen for blandt andet at gøre de sidste broer færdige.

Med åbningen fra to til tre kørespor i begge retninger bliver fremkommeligheden voldsomt forbedret på den travle strækningen. Næste skridt bliver at kunne sætte farten op til de forventede 110 km/t og få afsluttet arbejdet med de sidste broer.

Mens vejen altså nu vokser i bredden, så må det øverste lag støjdæmpende asfalt vente på varmere temperaturer. Det sidste lag asfalt forventes lagt i løbet af sommerferien til næste år, hvor arbejdet generer færrest muligt bilister.

 

 Baggrund

 


Helsingørmotorvejen er en vigtig pendler- og erhvervsforbindelse mellem Nordsjælland og Københavnsområdet.

Vejdirektoratet udbygger i øjeblikket motorvejen fra 4 til 6 spor på en 4 km lang strækning mellem <Gl. Holte> og <Hørsholm S>.

Udbygningen forventes at stå færdig i efteråret 2016 og vil betyde en bedre og mere sikker afvikling af trafikken.

Oprettet
18-11-2015.
Senest opdateret
23-11-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index