Søg

Nye skilte skal fordele trafikken bedre

Smileys og konkrete anbefalinger til alternative køretidspunkter skal bryde bilisternes vaner og få trafikken til at glide bedre.
11. november 2016
treskilte.jpg
”På flere vejstrækninger opstår der korte køer, fordi rigtig mange kører samtidig særligt om morgenen og om eftermiddagen. Det vil vi gerne forsøge at løsne op for, så alle kan komme lidt hurtigere frem. Derfor undersøger vi, om nye skilte kan få de bilister – som har mulighed for det – til at køre lidt tidligere eller senere, end de plejer,” siger trafikdirektør i Vejdirektoratet Niels Tørsløv.

De nye skilte indeholder forskellige smileys og korte anbefalinger, som fortæller bilisterne, hvornår de skal køre for at undgå myldretiden.

Vejdirektoratet forventer ikke at kunne løse de tunge trængselsproblemer med dette pilotprojekt. Fokus er i stedet på at løsne op for kortvarige kødannelser på de udvalgte strækninger.

På nogle af strækningerne vil der være op til tre skilte i forlængelse af hinanden, afhængigt af om der er plads på vejen. Se sammensætningen af skiltene her.
Vejdirektoratet vil i de kommende tre uger måle trafikken på de seks strækninger og samtidig undersøge, hvordan de testbilister, der har meldt sig til projektet, oplever køreturene.  Læs her om, hvordan du kan melde dig som testbilist her.
 
Fakta
Pilotprojektet blev skudt i gang i uge 44. Over fire uger vil Vejdirektoratet bruge forskellige tiltag til at få bilisterne til at køre en smule tidligere eller senere, end de plejer.

Pilotprojektet gennemføres på seks udvalgte strækninger samtidigt. De udvalgte strækninger er kendetegnet ved en såkaldt spidstime i morgentimerne, hvor kødannelserne er så kortvarige, at man kan opnå en tydelig effekt, ved at bilisterne flytter deres afrejsetidspunkt en smule. 

De seks strækninger er:
  • Frakørsel 24, Øster Uttrup Vej ved Aalborg, nordgående retning 
  • Frakørsel 75, Esbjerg N ved Esbjerg, sydgående retning
  • Frakørsel 59, Fredericia S ved Fredericia, vestgående retning 
  • Frakørsel 12, Roskilde S ved Roskilde, østgående retning
  • Krydset Hareskovvej/Asnæsvej i Kalundborg i retning mod Kalundborg
  • Rundkørslen Holbækvej/Hovvejen ved Kalundborg i retning mod Kalundborg​
Vejdirektoratets seneste brugerundersøgelse viser, at 31 % af bilisterne i Danmark er villige til at flytte deres afrejsetidspunkt, hvis det kan forkorte den samlede transporttid.

16 testbilister har meldt sig til pilotprojektet – heriblandt kører nogle af dem med et aktivitetsarmbånd, så Vejdirektoratet kan måle deres fysiske reaktion, når de rammer en kø. De vil de næste tre uger blive interviewet om, hvordan de oplever det nye tiltag og hvorvidt, de synes, trafikken glider bedre.
​​
Oprettet
15-11-2016.
Senest opdateret
15-11-2016.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index