Søg
Pressemeddelelse

Transportministeren åbner de første 11 kilometer motorvej ved Silkeborg den 1. december

Der er nu sat dato på åbningen af den første strækning af motorvejen mellem Funder og Låsby ved Silkeborg. Det drejer sig om de omkring 11 kilometer motorvej mellem Hårup og Låsby øst for Silkeborg.
21. oktober 2014

​Den 1. december inviterer Vejdirektoratet alle interesserede til åbningsfest på den nye motorvej, hvor transportminister Magnus Heunicke officielt åbner vejen.

Med åbningen den 1. december har Vejdirektoratet skåret omkring et år af den oprindelige tidsplan, hvilket glæder transportminister Magnus Heunicke. Han siger:

”Jeg er meget stolt af, at vi kan give borgerne adgang til vejen et år før tid. Det glæder mig meget, at vejens positive konsekvenser kommer borgerne til gode allerede nu.”

Tidlig julegave til trafikanter og borgere
 Åbningen af motorvejen er godt nyt til alle trafikanter, der kører mellem Aarhus og Silkeborg eller til og fra Herning.
 
Motorvejen kommer især til at betyde meget for de omkring 4.300 pendlere, der hver dag kører mellem Aarhus og Silkeborg. Hvis de kører begge veje på én dag, vil de spare mindst 20 minutter i myldretiden.

Den nye strækning vil i høj grad aflaste den gamle Hovedvej 15 mellem Aarhus og Silkeborg, hvilket kommer de tre landsbyer Mollerup, Linå og Hårup til gavn.
De ligger alle langs hovedvejen, der i dag er stærkt trafikeret morgen, eftermiddag og først på aftenen med en stor andel af tung trafik, der kører imellem Øst- og Vestjylland.

En meget stor del af den tunge trafik vil flytte over på den nye motorvejsstrækning og mindske kø, larm og luftforurening fra hovedvejen til glæde for landsbyernes beboere.

”Vejen giver alle trafikanter mulighed for at komme nemmere, hurtigere og mere sikkert frem. Men også de lokale borgere langs Hovedvej 15, der nu ganske markant bliver aflastet, vil opleve en helt anderledes hverdag med meget mindre tung trafik uden for deres vinduer,” siger Magnus Heunicke.

Vejdirektoratet forventer, at motorvejen mellem Hårup og Låsby vil få en gennemsnitstrafik i døgnet på 20.000 køretøjer. Trafik, der i meget høj grad bliver trukket væk fra landevejen til gavn for beboerne. Trafikmængden på landevejen falder nemlig rundt regnet med 15.000 køretøjer i døgnet. Den resterende trafik på landevejen vil i høj grad bestå af lokaltrafik.
 
Åbningsfesten foregår på rastepladsen Sønderskov et par kilometer vest for Låsby. Arrangementet starter klokken 11.00 den 1. december 2014.

Vejdirektoratet informerer mere detaljeret om programmet for åbningsfesten ved et senere tidspunkt.
 
FAKTA:
Strækningen mellem Hårup og Låsby udgør 11 kilometer ud af hele motorvejsprojektets omkring 30 kilometer. Vejdirektoratet har formået at skære omkring et år af tidsplanen på baggrund af især tre ting:

1)
Hele strækningen mellem Hårup og Låsby blev udbudt således, at én entreprenør med tilstrækkelig kapacitet kunne byde på hele opgaven. Det gør, at entreprenøren kan optimere logistikken og koordineringen.

2)
Rigtig god planlægning af projektet og et godt samarbejde mellem Vejdirektoratet og entreprenøren, M.J. Eriksson.

3)
En mild vinter tillod M.J. Eriksson at arbejde i en længere periode sidste vinter. Meget af jordarbejdet blev klaret vinteren over, så der på visse strækninger allerede kunne lægges asfalt, da varmen kom i april.

Yderligere oplysninger og kommentarer
Projektchef, Vejdirektoratet, Carsten Sandgaard, tlf.: 7244 2223/4038 2438, email: cac@vd.dk

Kommunikationskonsulent, Vejdirektoratet, Bjørn Kock Sørensen, tlf.: 7244 2316/ 2248 2712, email: bjks@vd.dk

Oprettet
21-10-2014.
Senest opdateret
21-10-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index