Søg
Pressemeddelelse

325 kilometer bedre veje til danskerne i år

Der er større køreglæde i vente for de danske bilister. Vejdirektoratet vil i de kommende måneder udskifte gamle og slidte belægninger med ny asfalt over hele landet, så man fortsat kan komme nemt og sikkert rundt på de danske veje
17. april 2015
​Det er forår, og en af årstidens faste bebudere er Vejdirektoratets folk, der rykker i marken med de store maskiner for at lægge ny asfalt, lappe huller og styrke broernes betonkonstruktioner. Reparationerne giver vejene et løft og sikrer en bedre køreoplevelse for bilisterne.

"Nu er det blevet forår, og så starter vi med at lægge ny asfalt over hele landet. Vi er allerede trukket i arbejdstøjet, så vi kan udnytte alle de timer, vejret tillader," fortæller Niels Tørsløv, trafikdirektør i Vejdirektoratet.

I alt skal Vejdirektoratet udskifte belægningen på 325 kilometer vej over hele landet og reparere 37 små broer i de kommende måneder. Vejarbejdernes udføres som regel fra april til oktober og er planlagt på de tidspunkter, hvor det forstyrrer færrest mulige bilister.

"Veje og mindre broer skal vedligeholdes, for at det fortsat er nemt og sikkert at køre på de danske veje. Men vi ved også godt, at vejarbejder generer bilisterne. Derfor forsøger vi så vidt muligt at planlægge vores arbejde udenfor myldretiden - for eksempel i feriesæsoner samt i aften- og nattetimerne," siger Niels Tørsløv og fortsætter:

"Med de planlagte 63 asfaltarbejder og 37 arbejder på små broer kan vi dog ikke helt undgå at genere trafikanterne. Så bilisterne kommer helt sikkert til at lægge mærke til vores folk i orange veste ude på vejene og til at køre langsommere på nogle vejstrækninger."

Fakta:
Broer: 37 små vejbroer får besøg af Vejdirektoratets reparationsarbejdere. En stor del af broerne skal om-isoleres. Belægningen fjernes helt ned til betonen og opbygges på ny, så konstruktionen beskyttes.

Veje: Vi lægger 325 kilometer ny asfalt fordelt på 63 strækninger over hele landet.

Yderligere oplysninger:
Trafikdirektør Niels Tørsløv, Vejdirektoratet, tlf. 7244 3405, mail: nit@vd.dk
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, Vejdirektoratet, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk
Oprettet
17-04-2015.
Senest opdateret
17-04-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index