Søg
Pressemeddelelse

Afskærmning af Oddesundbroen ødelægger ikke udsigten

Togbanen på Oddesundbroen bliver med renoveringen af broen skærmet af en kantbjælke for blandt andet at forhindre sne på banelegemet om vinteren. Men trafikanterne kan stadig nyde den smukke udsigt ud over fjorden i mod vest.
24. juni 2015
​Oddesundbroen gennemgår henover sommeren en kraftig renovering, hvor belægningen bliver udskiftet, og der kommer ny fugtisolering.

Som bekendt fungerer Oddesundbroen både som bil- og banebro og en anden opgave for entreprenøren under renoveringen er at afskærme togbanen fra kørebanen med en stærkere kantbjælke og autoværn på cirka 1,45 meter, som er ved at blive sat op nu. Udkigshøjden starter dog allerede i 1,15 meters højde.

Formålet med kantbjælken og autoværnet er klart, forklarer Vejdirektoratets projektleder Christian Bugge Hansen.

”Vi skal forhindre, at der kommer sne og andre fremmedlegemer ind på banelegemet om vinteren. Sne på skinnerne kan forstyrre togtrafikken. Afskærmningen er en løsning, som er anvendt flere steder – blandt andet på den Gamle Lillebæltsbro,” siger Christian Bugge Hansen.

Vejdirektoratet har modtaget henvendelser fra lokale borgere, som frygter at gå glip af den flotte udsigt over fjorden og i stedet komme til at køre inde i noget, der minder om en tunnel, når de fremover passer Oddesundbroen, men det behøver de ikke at være bange for, pointerer Christian Bugge Hansen.

”Kantbjælken og autoværnet kommer kun op i den østlige side af vejen for at afskærme banen. Dette vil forhåbentlig sikre en mere stabil togdrift, når vi går dårligere vejr i møde,” siger Christian Bugge Hansen.


Yderligere oplysninger:
Christian Bugge Hansen, projektleder: 7244 2298, cbh@vd.dk
Kim Michelsen, kommunikationskonsulent: 7244 2318, kimi@vd.dk
Oprettet
24-06-2015.
Senest opdateret
24-06-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index