Søg
Pressemeddelelse

Bedre afvikling af trafikken i rundkørsel ved Tarm

​Trafikanterne i det nordlige Tarm har nu fået en ny kørebane mellem Vestre Kvartervej og Åboulevarden.
14. august 2013
 Trafikanter nordfra på rute 11, der skal mod vest, har dermed mulighed for at køre uden om den eksisterende rundkørsel på stedet. Den nye kørebane, som Vejdirektoratet åbnede i slutningen af juli måned i år, giver trafikanterne på stedet en mere smidig trafikafvikling.

”Den nye kørebane giver et bedre flow i trafikken, så trafikanterne kommer hurtigere igennem rundkørslen, og så de ikke nær så ofte kommer til at sidde i kø,” siger projektleder i Vejdirektoratet Niels Arend Koefoed.

For der er megen trafik – også tung trafik – der indtil for nylig skulle igennem rundkørslen, og det har jævnligt givet kø fra nord ind mod byen.

”Nu, da trafikken nordfra, der skal ad Vestre Kvartervej, ikke længere behøver at køre igennem rundkørslen, vil det lette trafikafviklingen i selve rundkørslen gevaldigt. Og så vil de trafikanter, som holder i kø for toget, heller ikke længere spærre for de trafikanter, som skal lige gennem rundkørslen ind til Tarm by”, forklarer han.

En af årsagerne til de til tider lange køer har nemlig været den jernbaneoverskæring med bomme, der krydser Vestre Kvartervej lige umiddelbart vest for rundkørslen. Den har ofte givet kø helt ind i rundkørslen, når bommene var nede. Den næsten daglige transport af vindmøllevinger på stedet har også været med til at skabe kø – til gene for de trafikanter, der dagligt passerer rundkørslen. Men det skulle være slut nu.

Ombygningen af rundkørslen er sket i tæt samarbejde med Banedanmark og Ringkøbing-Skjern Kommune.

Yderligere information
Projektleder i Vejdirektoratet, Niels Arend Koefoed, Tlf.: 2246 0583
Oprettet
14-08-2013.
Senest opdateret
14-08-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index