Søg
Pressemeddelelse

Bliv klogere på det nye tilslutninganlæg syd for Odense

Vejdirektoratet inviterer til informationsmøde om byggeriet af det nye tilslutningsanlæg på motorvejen ved Hjallese.
29. oktober 2013
​Vejdirektoratet skal bygge et nyt tilslutningsanlæg på E20 syd for Odense tæt ved det eksisterende anlæg 50 ved Svendborgvej. Anlægget bygges først og fremmest for at skaffe en ny adgang til Odense via Odense Kommunes forlængelse af Munkebjergvej.

Anlægget skal i fremtiden også servicere det nye universitetshospital, der skal bygges tæt på motorvejen lige ved Odense Universitet. Det eksisterende anlæg 50 nedlægges, når det nye er færdigbygget.

Netop nu er Vejdirektoratet i fuld gang med at forberede projektering, ekspropriationer, udbud og i det hele taget at tilrettelægge alle dele af den kommende proces frem mod anlægsarbejdet begynder i efteråret 2014.

Informationsmøde om byggeriet
Det er vigtigt for Vejdirektoratet at informere borgere og virksomheder i området omkring det nye anlæg så godt som muligt om, hvad der kommer til at ske i fremover.

 Derfor afholder Vejdirektoratet sammen med Odense Kommune et informationsmøde om projektet mandag den 4. november, hvor alle er velkomne til at deltage.

Projektleder i Vejdirektoratet Robin Højen Madsen ser frem til at præsentere Vejdirektoratets planer:

”Vi glæder os til at komme til Odense og fortælle om det nye anlæg. Vi kan ikke fortælle om alle detaljer så tidligt i processen, men vi kan i hvert fald løfte sløret for tidsplanen, for hvad vi skal bygge, og for hvad det overordnet betyder for berørte borgere og virksomheder og for trafikken i området,” siger han.

Mødet afholdes på Odense Congress Center, Ørbækvej 350, 5250 Odense SØ. Mandag den 4. november klokken 19.30 til 21.30. Mødesal Fyn.

Vejdirektoratet tager hensyn til byggeriet af nyt hospital
Vejdirektoratet har været i en god dialog med Odense Kommune og det nye Odense Universitetshospital, da byggeriet af anlægget bliver koordineret dels med kommunens forlængelse af Munkebjergvej og med forbindelsesvejen fra Svendborgvej til universitetshospitalet. Desuden tager Vejdirektoratet i planlægningen hensyn til byggeriet af det nye universitetshospital, fortæller Robin Højen Madsen:

”Vi har hele tiden været opmærksomme på de særlige krav, som hospitalsbyggeriet stiller til vores tidsplan. Hospitalet får ikke problemer med vores byggeri. Vi arbejder fokuseret på at give anlægget fri, så hospitalet kan benytte anlægget og dermed morvejen under byggeriet,” siger han.

Trafikanterne på E20 skal generes så lidt som muligt
Vejdirektoratets plan er, at anlæggets østvendte ramper på det nye anlæg står klar omkring 1. december 2015 - samtidig med at hospitalsbyggeriet begynder. De vestvendte ramper åbner tidligt forår 2016.

Dermed sikrer Vejdirektoratet både den almindelige trafikafvikling i forbindelse med tilslutningsanlægget, og at hospitalsbyggeriet ikke bliver forsinket af byggeriet af det nye tilslutningsanlæg.

”Vi prøver altid at tage de hensyn, vi kan. Både over for andre byggeprojekter, som vi påvirker, men vi må ikke glemme trafikanterne på E20. Vi skal bygge anlægget, så vi generer motorvejstrafikanterne så lidt som muligt imens. Det er en anden vigtig målsætning. Det vil vi gerne fortælle meget mere om til informationsmødet, så jeg håber, at så mange som muligt kommer forbi og taler med os,” slutter Robin Højen Madsen.

Yderligere oplysninger:
Projektleder Robin Højen Madsen, 7244 2276, rhm@vd.dk
Kommunikationskonsulent Bjørn Kock Sørensen, 7244 2316, bjks@vd.dk

Det vedhæftede kort, viser hvor det nye tilslutningsanlæg skal ligge samt angiver den omtrentlige placering af det nye hospital samt tilhørende forbindelsesveje.
 

 Hent et kort

 
Oprettet
29-10-2013.
Senest opdateret
29-10-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index