Søg
Pressemeddelelse

Broarbejde giver længere rejsetid ved det nye tilslutningsanlæg 50

To nye broer er støbt og meget snart på plads ved det nye tilslutningsanlæg 50 syd for Odense. Dermed er en milepæl for projektet nået. Trafikanterne skal dog være opmærksomme på trafikale ændringer i forbindelse med det sidste broarbejde.
15. juni 2015
​Anlægsarbejdet på det nye tilslutningsanlæg 50 startede i august 2014. Her mindre end et år efter passerer Vejdirektoratet en af de store milepæle i projektet, når de to motorvejsbroer i tilslutningsanlægget står klar.

Den ene bro er støbt henover motorvejen, og i de to kommende weekender skal den form, som broen er støbt i, nu tages af. Vejdirektoratets projektleder Robin Højen Madsen glæder sig over, at man er nået så langt.

”Broarbejdet er noget af det vigtigste at få på plads i konstruktionen af det nye tilslutningsanlæg, og når vi er færdige med det, har vi virkelig nået en milepæl i projektet. Vi får to helt nye broer, som forhåbentlig vil kunne holde i mange år og føre trafikanterne sikkert over Fynske Motorvej,” siger Vejdirektoratets projektleder Robin Højen Madsen.


Weekender med færre spor venter

Arbejdsprocessen med at fjerne formen hedder afforskalling og medfører desværre også trafikale ændringer i de kommende weekender.

Fredag den 19. juni klokken 22.00 starter afforskallingen af en del af broen i det østgående spor. Dette arbejde slutter søndag den 21. juni til middag.

Som følge af arbejdet bliver motorvejen reducereret til kun et spor i østgående retning, og fremkommeligheden bliver derfor reduceret. Der vil opstå køer, og i weekenden skal man regne med mindst 30 minutter længere rejsetid i østgående retning.

For at afhjælpe situationen kan trafikanterne anvende en omkørsel på cirka fem kilometer. Trafikanter, som vælger denne mulighed, skal blot følge de opsatte skilte. Man skal køre af ved afkørsel 51 og vælge omkørslen ad Vollerslevvej, rute nr. 43.

Trafikken i vestgående retning bliver ikke påvirket i denne weekend. Det bliver den til gengæld weekenden efter, når broarbejdet fortsætter i den modsatte side fra fredag den 26. juni til søndag formiddag den 28. juni.  I den periode vil motorvejen blive indsnævret til et spor i begge retninger.

Trafikken vil i denne weekend kun skulle køre på den sydlige side af motorvejen. Den vestgående trafik vil køre over midterrabatten før og efter brostedet.

Trafikanterne vil også i denne weekend kunne anvende vores omkørsler. Den østgående trafik kan vælge omkørslen ved afkørsel 51 og den vestgående trafik kan vælge omkørslen ved Motorvejskryds Odense.

Den anden bro er en helt ny stibro, som bliver støbt på sidearealerne til Fynske Motorvej. Den bliver hejst udover motorvejen ved det nye tilslutningsanlæg 50 og sat på plads i weekenden 10. – 12. juli. Også her bliver motorvejen reduceret til et spor, som Vejdirektoratet vil informere nærmere om senere.


Bliv på motorvejen hvis der ikke er kø

Under alle de trafikale ændringer i perioden opfordrer projektleder Robin Højen Madsen trafikanterne til at blive på motorvejen, medmindre der opstår lang kø frem til henholdsvis afkørsel 51 og Motorvejskryds Odense.

”Der er ingen grund til at køre ud på en omkørselsrute, hvis der er plads nok på motorvejen, hvilket vi håber. Jeg vil i den forbindelse også gerne opfordre odenseanerne til ikke at bruge motorvejen som aflastning for trafikalt pres inde i Odense i de pågældende weekender, men hellere blive på vejene inde i Odense, hvis man ikke har et ærinde uden for byen,” siger Robin Højen Madsen.

Vejdirektoratet beklager, de gener, som de færre spor måtte betyde, men forsøger med tidspunktet for arbejdet at reducere problemerne.

”Vi har i Vejdirektoratet god erfaring med, på hvilke tidspunkter vi kan lave sådanne trafikale omlægninger på vores motorveje. Valgene er taget med baggrund i trafiktallet, som erfaringsmæssigt er lavere i weekenden end på hverdage, så vi generer færrest mulige mennesker. Vi indregner også det tidsrum, som entreprenøren skal bruge for at kunne udføre og færdiggøre arbejdet,” siger Robin Højen Madsen.

Det nye tilslutningsanlæg 50 skal efter planen stå helt færdigt inden udgangen af 2016.Yderligere oplysninger:
Robin Højen Madsen, projektleder: 7244 2276, rbh@vd.dk
Kim Michelsen, kommunikationskonsulent, 7244 2318, kimi@vd.dk

Oprettet
15-06-2015.
Senest opdateret
15-06-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index