Søg
Pressemeddelelse

Broelementer i luften over Helsingørmotorvejen

Synes du, det er spændende at følge store anlægsarbejder på tæt hold? Så bliver der noget at kigge på i weekenden 8. – 9. juni, hvor en mobilkran løfter fire store broelementer på plads henover Helsingørmotorvejen.
05. juni 2013
​De fire elementer udgør den nye midlertidige stibro som Vejdirektoratet monterer ved Egebækvej syd for Gl. Holte.

Lørdag morgen ankommer en stor mobilkran til stedet, og så skal den rigges til. Når kranen er klar skal broelementerne løftes på plads henover motorvejen. De to første brosektion forventes at blive monteret i tidsrummet 9.30 – 15.00. Derefter bliver kranen afrigget og kørt væk. Søndag foregår monteringen i tidsrummet 9.00 – 16.00, fortæller projektleder Jette Buch-Hansen fra Vejdirektoratet.

”Der bliver lidt ekstra at se på for trafikanterne og ikke mindst for beboerne i området. Det er ikke hver dag vi løfter rundt på så store elementer ved en motorvej i drift. Derfor er interesserede borgere også velkommen til at kigge forbi og overvære arbejdet. Vi har ikke sat mandskab af til at vise folk rundt på pladsen, men der vil være et par steder, hvor de kan stå sikkert og følge arbejdet” siger Jette Buch-Hansen.

Hun henviser til at interesserede kan stille sig på vestsiden af motorvejen enten på adgangsvejen til Holte Rideskole eller på cykelstien langs motorvejen fra ca. 50 m syd for broen og sydpå. Derimod er det ikke muligt at stå på den eksisterende bro og følge arbejdet.

Af trafiksikkerhedsmæssige årsager vil en af siderne af Helsingørmotorvejen være lukket under arbejdet, så al trafik føres over i den modsatte side af motorvejen.

Etableringen af stibroen er en del af arbejdet med at udbygge Helsingørmotorvejen fra 4 til 6 spor mellem Hørsholm S og Gl. Holte. Stibroen bliver for gående, cyklende og ridende og skal fungere som en midlertidig bro. Den skal blive stående i et års tid.

”Når vi har den midlertidige bro på plads, så skal vi have revet den eksisterende bro ved Egebækvej ned og derefter kan vi så komme i gang med at bygge en ny, som skal stå færdig i sommeren 2014,” siger Jette Buch-Hansen.

Vedhæftede luftfoto viser den eksisterende bro ved Egebækvej. Den midlertidige bro bliver monteret umiddelbart syd for den eksisterende.

Yderligere oplysninger
Projektleder Jette Buch-Hansen, Vejdirektoratet, 72 44 36 47
 

 Projekt

 
Oprettet
06-06-2013.
Senest opdateret
06-06-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index