Søg
Pressemeddelelse

Cykelsti med søudsigt ved Ans

Nu begynder Vejdirektoratets projekt med at anlægge cykelsti langs Århusvej ved Tange Sø for alvor at tage form. Arbejdet med at montere dækelementerne til stibroen ud over søen går i gang i uge 35.
21. august 2013
​Det er et af Vejdirektoratets mindre anlægsprojekter, den kun knapt 1 kilometer lange cykelsti ved Tange Sø. Til gengæld får stien en naturskøn beliggenhed ud over det sædvanlige. En del af stien føres på en bro ud over søen, hvorfra både cyklister og gående får en førsteklasses udsigt.

Cykelstien udføres som en asfalteret og dobbeltrettet sti mellem Ans Søbred og Højbjerg Huse og bliver en del af stiruten rundt om Tange Sø. Stien følger terrænet på søsiden af rute 26, Århusvej, og krydser undervejs vandløbet Skelbæk nordvest for Ans på en 16 meter lang bro. Ved rastepladsen føres stien ud over søen på en 310 meter lang betonbro med rækværk i galvaniseret stål og to udsigtsplatforme. Stibroen er tre meter bred, så der er plads til både cyklister og gående.

”Rastepladsen ved bredden af Tange Sø er i forvejen godt besøgt, og når der nu bliver mulighed for at komme helt ud på søen, bliver stibroen nok et populært udflugtsmål,” forudsiger projektleder i Vejdirektoratet Peter Sveistrup Kristensen.

Pælene til stibroen er allerede rammet ned i søbunden, og arbejdet med at anlægge de 550 meter cykelsti på landjorden er også gået gang. I uge 35 begynder så monteringen af de 16 meter lange dækelementer på stibroen.

”Vi har haft et godt samarbejde med Silkeborg og Viborg Kommune og Ans Lokalråd om planlægningen af projektet. I et naturområde som Tange Sø med så mange rekreative interesser er det naturligvis vigtigt, at de respekteres. Og det synes jeg i høj grad er lykkedes,” lyder det fra Peter Sveistrup Kristensen.

Anlægsarbejdet udføres af entreprenørfirmaet MT Højgaard, og cykelstien forventes at være færdiganlagt og klar til brug i slutningen af oktober i år.

Projektet er en del af Vejdirektoratets cykelstiprioritering. Vejdirektoratet har gennemgået statsvejnettet for at finde strækninger, hvor der ikke er rimelige alternativer for cyklister i forhold til at køre på statsvejnettet.

Yderligere oplysninger
Projektleder Peter Sveistrup Kristensen, Vejdirektoratet, 7244 2537, pks@vd.dk
Kommunikationsmedarbejder Jane Birch Larsen, Vejdirektoratet, 7244 2318 / 4123 5592, jbi@vd.dk
Oprettet
21-08-2013.
Senest opdateret
21-08-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index