Søg
Pressemeddelelse

Cykelsti og krydsombygning ved Ramten på Djursland forbedrer sikkerheden for alle trafikanter

Siden april har Vejdirektoratet arbejdet på en ny cykelsti og en ombygning af krydset ved Mogenstrupvej og Hovedvejen i Ramten. Ramten ligger på rute 16 mellem Grenå og Auning. Nu er arbejdet afsluttet, og både cykelsti og kryds er klar til brug.
15. september 2014
​Den nye cykelsti forbedrer sikkerheden for cyklisterne og de andre bløde trafikanter på Hovedvejen gennem Ramten og giver desuden sikker adgang til naturområderne Ramten Sø og Huldremose. Ombygningen af krydset ved Mogenstrupvej mindsker risikoen for trafikuheld i krydset mellem Mogenstrupvej og Hovedvejen.
 
Formålet med at anlægge en cykelsti gennem Ramten er at skabe en sikker vej for både lokale og turister, fortæller Peter Lund Hansen, projektleder i Vejdirektoratet.
 
"Jeg er glad for at kunne give både børn og voksne en tryggere cykeltur. Det kan jo også være, den nye sti kan lokke flere op på cyklen," siger han.
 
Bedre overblik for både bilister og cyklister
Hovedvejen er trafikeret, og cyklisterne har været meget udsatte i trafikken indtil nu. Det råder cykelstien bod på, fordi den adskiller cyklister fra biler og lastbiler, så både cyklister og bilister får bedre overblik over forholdene på vejen.
 
"Det er ikke kun cyklisterne, der skal glæde sig over cykelstien. Selvom bilisterne stadig skal holde øje med cyklisterne, kan de alligevel være mere sikre på, at der ikke er cyklister på kørebanen," siger Peter Lund Hansen.
 
Vejdirektoratet har forlænget en eksisterende dobbeltrettet cykelsti på Hovedvejen med cirka én km fra Baslandvej til Mogenstrupvej og den nedlagte Gjerrildbane. Herved skabes en sikker cyklistforbindelse til den regionale cykelstirute ad Mogenstrupvej, rute 523 mod Nimtofte, samt til naturstien på Gjerrildbanen lige vest for Mogenstrupvej. Derudover støtter en ny helle ved Mogenstrupvej cyklisterne, når de skal krydse Hovedvejen.
 
Udkørslen fra Mogenstrupvej rykkes lidt mod øst, og et nyt venstresvingspor på Hovedvejen gør, at trafikanter på Hovedvejen ikke kører ind i de biler, der holder stille for at svinge ned ad Huldremosevej og Mogenstrupvej.
 
"Det bliver meget mere sikkert for bilisterne at svinge til venstre i krydset fremover. Vejdirektoratet har mindsket risikoen for det, vi kalder bagendekollision, hvor en bil kører op bag i en anden bil" siger Peter Lund Hansen.
 
Yderligere information
Projektleder Peter Lund Hansen, 2530 8639 plh@vd.dk eller
Kommunikationskonsulent Katinka Fischer-Nielsen, 7244 2319/2272 8110, kafn@vd.dk
Oprettet
15-09-2014.
Senest opdateret
15-09-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index