Søg
Pressemeddelelse

Danmarks længste cykelstibro ligger nu i Ans

Vejdirektoratet åbner nu en knap én kilometer lang cykelsti langs Aarhusvej ved Tange Sø i Ans. Cykelstien er på flere måder ret unik.
28. oktober 2013

Knap halvdelen af stien ligger på to betonbroer, hvor den ene bro er 310 meter lang og dermed Danmarks længste cykelstibro. Den lange cykelstibro fører cyklisterne ud over Tange Sø.

 

Cykelstien er en dobbeltrettet sti mellem Ans Søbred og Højbjerg Huse, og den er fra starten af tænkt som et reakreativt cykelstiprojekt. Stien bliver det ”manglende led”, der lukker hullet i en stiforbindelse rundt om Tange Sø. Cyklister på Århusvej i retning mod Aarhus eller Viborg får også glæde af stien, da de kan undgå at cykle langs den trafikerede vej og dermed får en mere sikker vej.

Cykelstien ligger på nordsiden af Aarhusvej og har sit udgangspunkt ved Ans Søbred ved Ans. Den krydser undervejs vandløbet Skelbæk nordvest for Ans på en 16 meter lang bro. Ved rastepladsen ved Tange Sø føres stien ud over søen på den 310 meter lange betonbro med rækværk i galvaniseret stål og to udsigtsplatforme med borde og bænke. Stibroen er tre meter bred, så der er plads til både cyklister og gående.

Processen med at finde ud af, hvor cykelstien skulle placeres, har givet en del udfordringer, fortæller projektleder i Vejdirektoratet, Peter Sveistrup Kristensen.

”Der var ikke plads til cykelstien mellem rastepladsen og Tange Sø, så det var nødvendigt at tænke kreativt. Den nye cykelsti blev derfor placeret på en lang stibro ud over søen. Vi har hele vejen igennem haft et rigtig godt samarbejde med både Silkeborg og Viborg Kommune og med Ans Lokalråd. Jeg synes, resultatet er blevet rigtig godt. Broen falder smukt ind med omgivelserne, og cyklisterne kommer helt tæt på naturperlen, Tange Sø. De får en førsteklasses udsigt ud over søen”, lyder det fra Peter Sveistrup Kristensen.

”Rastepladsen ved bredden af Tange Sø er i forvejen godt besøgt, og når der nu bliver mulighed for at komme helt ud på søen, bliver stibroen nok et populært udflugtsmål,” tilføjer han.

Cykelstien bliver fejret
Lørdag den 2. november 2013 kl. 11 bliver åbningen af cykelstien og Danmarks længste stibro fejret. Det sker ved ”Ans Søbred” ved Ans, som ligger i forlængelse af cykelstien mod øst. Alle er velkomne, og det er muligt at komme til Ans Søbred via Frisholtvej og Søgade i Ans by eller fra rastepladsen ved Aarhusvej.

Det er Ans Lokalråd og Gudenaacentralen, der står for arrangementet. Gudenaacentralen driver Tangeværket og ejer formelt Tange Sø.

Yderligere oplysninger
Projektleder Peter Sveistrup Kristensen, Vejdirektoratet, 7244 2537, pks@vd.dk
Kommunikationskonsulent Jane Birch Larsen, Vejdirektoratet, 7244 2318 / 4123 5592, jbi@vd.dk

Oprettet
28-10-2013.
Senest opdateret
08-11-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index