Søg
Pressemeddelelse

Danmarkspremiere - Vejdirektoratet lancerer venstrekørsel - på motorvejsbro

En helt ny trafikløsning ser for første gang dagens lys i Danmark. Rampekrydset ved tilslutningsanlæg 52 i Odense SV bliver ombygget til et Dynamisk Ruderanlæg.
09. april 2015

Trængsel og kø gør det i dag besværligt at komme til og fra Fynske Motorvej via rampekrydset ved tilslutningsanlæg 52 i Odense SV. Krydset fremstår som et sædvanligt ruderanlæg med to signalregulerede kryds - ét på hver side af motorvejsbroen.

Nu gør Vejdirektoratet noget ved problemerne ved at introducere en Danmarkspremiere i trafikken. Rampekrydset bliver bygget om til et Dynamisk Ruderanlæg. Denne krydstype er blandt andet blevet introduceret i USA.

I det kommende dynamiske ruderanlæg bytter trafikken bane til venstrekørsel henover Fynske Motorvej. På den måde kan man afvikle mere trafik lettere, da der ikke er nogen konflikt mellem venstresvingende og ligeud kørende biler. Den højresvingende trafik afvikles på sædvanlig vis i det signalanlæg, hvor de øvrige trafikanter skifter bane.

Med denne løsning kan man afvikle væsentlig mere trafik, uden at den eksisterende bro skal ændres.

Se her en lille video, som forklarer princippet for kørslen i et Dynamisk Ruderanlæg.

Se her en planskitse over det nye dynamiske ruderanlæg.

Vejdirektoratets anlægs- og driftsdirektør Jens Holmboe er meget tilfreds med, at konstruktionen af Danmarks første dynamiske ruderanlæg snart kan begynde.

"Kapaciteten for afvikling af trafik i et Dynamisk Ruderanlæg er væsentlig højere end i et traditionelt rampekryds. Med det nye anlæg vil adgangsforholdene til- og fra Fynske Motorvej være fremtidssikret i forhold til den fremtidige udvikling i Odense. Anlægget vil også kunne håndtere en fremtidig udvidelse af motorvejen syd om Odense, som der er vedtaget en anlægslov om," siger Jens Holmboe.

Arbejdet med at bygge det nye dynamiske ruderanlæg starter forventeligt i løbet af efteråret 2015 og forventes afsluttet inden udgangen af 2017.

Vejdirektoratet glæder sig til projekteringen af den kommende Danmarkspremiere, som afdelingsleder for mindre anlægsprojekter, Helle Liocouras Nielsen, skal udpege en projektleder til.

"Det bliver en ny og spændende udfordring for os at bygge Danmarks første dynamiske ruderanlæg. Jeg har heller aldrig selv prøvet at køre i et Dynamisk Ruderanlæg, men det er den bedst mulige løsning på trængselsproblemerne syd for Odense. Jeg er sikker på, at trafikanterne bliver tilfredse," siger Helle Liocouras Nielsen.


Yderligere oplysninger:

Helle Liocouras Nielsen, afdelingsleder: 7244 2345, hlni@vd.dk
Kim Michelsen, kommunikationskonsulent: 7244 2318, kimi@vd.dk

Oprettet
09-04-2015.
Senest opdateret
09-04-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index