Søg
Pressemeddelelse

De første 4 kilometer af Næstved Nordlig Omfartsvej åbner snart for trafik

Så er der godt nyt til trafikanterne i og omkring Næstved. De får snart en smutvej uden om Næstved, der kan spare tid i den daglige trafik og reducere antallet af biler inde i Næstved by.
21. oktober 2015

​Inden længe åbner Vejdirektoratet nemlig første etape af Næstved Nordlig Omfartsvej – nærmere bestemt den østlige delstrækning fra fordelerringen ved Køgevej/Ring Øst til Ringstedgade. 
 
Lige nu bliver den sidste asfalt lagt. Derefter skal de sidste detaljer med striber og autoværn klares. Så er delstrækningen klar til at åbne tirsdag den 24. november. Altså godt et år før, hele omfartsvejen skal være færdig.
 
”Den nye strækning byder på mange trafikale fordele for lokalområdet. Den giver de lokale trafikanter en smutvej uden om byen og letter trafikpresset inde i selve Næstved,” siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt, der ser frem til åbningen. 
 
Den østlige delstrækning fra fordelerringen ved Køgevej/Ring Øst til Ringstedgade er ca. 4 km lang. Parallelt med omfartsvejen er der en dobbeltrettet cykelsti.

Fordelerringen-og-omfartsvejen-set-mod-vest_web.jpg

"Det er et stort arbejde at lave gode veje, der kan holde i mange år, og det hele kan ikke laves på én gang. Derfor er jeg glad for, at Vejdirektoratet har planlagt arbejdet med Næstved Nordlig Omfartsvej således, at en delstrækning kan blive lavet helt færdig og taget i brug, mens vi venter på, at det sidste stykke bliver færdigt, så vi hurtigt kan få det fulde udbytte af omfartsvejen,” fortsætter ministeren. 
 
På den vestlige hovedstrækning fra Vestre Ringvej/Slagelsevej til Ringstedgade arbejder entreprenørerne videre med anlæg af vejen og den store højbro over Susådalen. 
 
”Om et års tid – i slutningen af 2016 - kan trafikanterne se frem til at spare endnu mere tid. Der er den nordlige ring omkring Næstved nemlig færdig,” slutter ministeren. 
 
Næstved Nordlig Omfartsvej bliver i alt cirka 7 kilometer lang og en 2+1 motortrafikvej. Som en del af projektet bygger Vejdirektoratet også en højbro over Susådalen.
 
Læs mere om projektet.
 
Yderligere oplysninger:
Projektleder Jacob Pryds Winkel, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 3752
Kommunikationskonsulent Anne-Mette Nyhuus, tlf.: 7244 3078 

Oprettet
21-10-2015.
Senest opdateret
21-10-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index