Søg
Pressemeddelelse

Den sidste del af Midtjyske Motorvej bliver indviet

Tirsdag den 27. maj 2014 indvier transportministeren udbygning af Brande Omfartsvej til motorvej – fire måneder før planlagt.
14. maj 2014
​Den 27. maj lægger transportministeren den sidste brik i puslespillet Midtjyske Motorvej, når Brande Omfartsvej bliver indviet til motorvej: Den dag bliver Midtjyske Motorvej mellem Vejle og Herning nemlig helt færdig. Indtil nu har motorvejsstrækningen været afbrudt af 7 km motortrafikvej ved Brande.
 
”Med indvielsen af omfartsvejen sikrer vi et velfungerende motorvejsnet i Midtjylland. Motorvejsnettet er en gevinst for erhvervsliv og borgere i hele området – motorvejen ved Brande vil hver dag blive benyttet af 12.000-15.000 pendlere, erhvervstrafikanter og turister. Folk kan transportere sig hurtigere og mere sikkert mellem bopæl og arbejde, og erhvervslivet kan rekruttere medarbejdere fra et større område, samt lettere distribuere varer,” fortæller anlægschef i Vejdirektoratet, Søren Andersen.
 
Udbygningen af Brande Omfartsvej har været fire år undervejs, herunder to år med vejarbejde. Søren Andersen, glæder sig til indvielsen, som sker fire måneder før planlagt:
 
”Både trafikanter og naboer har været meget tålmodige. Vi ved, at sådan et vejarbejde generer, og derfor har vi også gjort alt, hvad vi kunne, for at planlægge og udføre arbejdet så hurtigt som muligt i samarbejde med vores rådgivere og entreprenører. Vi har haft rigtig gode vilkår for arbejdet – vinteren har fx været mild, derfor kan vi indvie vejen før tid,” siger han.
 
Transportministeren klipper snoren
Selve indvielsesarrangementet foregår på samkørselspladsen ved Thyregodvej. Transportminister Magnus Heunicke vil klippe snoren og dermed officielt indvie Brande Omfartsvej til motorvej.
 
Fejringen finder sted mellem klokken 14.00 og 15.30, og alle er velkomne til at deltage.
 
Vejdirektoratet og en lang række inviterede gæster vil også være til stede. Projektlederen vil præsentere den nye vej for gæsterne. Alle kan studere Vejdirektoratets plancher om projektet og se en udstilling med luftfotos af vejen.
 
Program
14.00 Arrangementet begynder
           Vejdirektør Per Jacobsen byder velkommen
           Præsentation af projektet v/projektleder Shahriar Honar
           Transportminister Magnus Heunicke taler
           Borgmester Carsten Kissmeyer taler
14.35 Transportminister Magnus Heunicke indvier motorvejen
            Let traktement i teltet
15.30 Forventet afslutning
 
Sted
Samkørselspladsen ved Thyregodvej. Der vil være skilte, der viser vej til parkering og arrangement.
 
Yderlige oplysninger
Projektleder, Shahriar Honar, 7244 2532, sho@vd.dk   
Anlægschef Søren Andersen, 7244 2444, soan@vd.dk
Kommunikationskonsulent Katinka Fischer-Nielsen, 7244 2319, kafn@vd.dk
 
Pressen er velkommen til at dække indvielsen. Tilmelding til kommunikations-konsulent Katinka Fischer-Nielsen.
 
Fakta
Brande Omfartsvej er cirka 7 km lang. Den indgår i Midtjyske Motorvej, der er bygget og indviet i flere etaper. Når Brande Omfartsvej bliver motorvej, er der motorvej hele vejen mellem Vejle og Herning.
 

 Linkliste

 
Oprettet
14-05-2014.
Senest opdateret
19-05-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index