Søg
Pressemeddelelse

En søndag tæt på motorvejen

Vejdirektoratet inviterer til ”Åben byggeplads” på motorvejsbyggeriet ved Silkeborg søndag den 1. september 2013 kl. 14-16.
27. august 2013
Vejdirektoratet inviterer til ”Åben byggeplads” på motorvejsbyggeriet ved Silkeborg søndag den 1. september 2013 kl. 14-16.
 
Hegnet til tre af byggepladserne på strækningen mellem Funder og Låsby bliver fjernet, så alle interesserede får mulighed for at komme helt tæt på byggeriet.
 
De tre byggepladser er:
  • Ved landskabsbroen vest for Lavenvej ved Linå
  • Ved broen over Gudenåen
  • Ved den nedgravede motorvej ved Bavnehøjvej/Nørreskov Bakke i Silkeborg
 ”Vi har udvalgt de tre byggepladser, fordi der her er en masse at se på lige nu. Samtidig har det været vigtigt for os at finde nogle lokaliteter, som er til at komme til for vores gæster, og hvor vi har mulighed for at håndtere mange besøgende,” fortæller projektleder i Vejdirektoratet, Carsten Sandgaard, som selv vil være til stede på byggepladsen ved Bavnehøjvej i Silkeborg.
 
Store maskiner og fine oldtidsfund
På alle tre byggepladser vil der være plancheudstillinger, og medarbejdere fra Vejdirektoratet står klar til at svare på spørgsmål om projektet. Desuden deltager repræsentanter fra de rådgiver- og entreprenørfirmaer, som er involveret i arbejdet på de tre byggepladser. Entreprenørfirmaerne Aarsleff og MT Højgaard stiller med nogle af deres store entreprenørmaskiner, så der er noget at kigge på for både små og store entusiaster.
 
På byggepladsen ved Gudenåen vil arkæologer fra Silkeborg Museum være til stede for at fortælle om de arkæologiske udgravninger og vise nogle af de fantastiske fund, de har gjort i jorden under motorvejsbyggeriet.
 
Begrænset parkering
Vejdirektoratet forventer mange besøgende, og da det er svært at finde plads til at parkere så mange biler i nærheden af byggepladserne, kan det være en rigtig god idé at komme til arrangementet på cykel eller til fods. På projektets hjemmeside www.vd.dk/silkeborg findes der information om parkeringsmuligheder og adgangsveje ved den enkelte byggeplads, og medlemmer af Politihjemmeværnet vil hjælpe med at regulere trafikken og vise vej til de tre lokaliteter.
 
”Vi åbner hegnet til byggepladserne, fordi interessen for at besøge motorvejsbyggeriet er kolossal. Så vi håber på godt vejr på søndag, og på at folk vil tage godt imod initiativet og have tålmodighed, hvis der går lidt tid med at parkere eller komme frem til byggepladserne,” lyder opfordringen fra Carsten Sandgaard.
 
YDERLIGERE INFO
Projektleder Carsten Sandgaard, Vejdirektoratet, 7244 2223 / 4038 2438, cac@vd.dk
Kommunikationskonsulent, Anne Marie Bye Marboe, 7244 2366 / 2062 5940, anma@vd.dk
Oprettet
27-08-2013.
Senest opdateret
27-08-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index