Søg
Pressemeddelelse

Falck skal bemande Vejdirektoratets TrafikInformationsCenter

I dag underskriver Falck og Vejdirektoratet en tre årig kontrakt om bemandingen af Vejdirektoratets TrafikInformationsCenter.
12. december 2012

​TrafikInformationsCenteret (T.I.C.) er den enhed i Vejdirektoratet, der har det trafikale overblik over situationen på vejene i Danmark døgnet rundt, og som skal sørge for, at trafikken afvikles så gnidningsfrit som muligt. Det gøres bl.a. via: 

  • Overvågning af trafiksituationen på statsveje og centrale trafikale  knudepunkter. 
  • Overvågning og styring af variable skilte på vejene.
  • Udsendelse af aktuel trafikinformation til trafikanterne via forskellige medier fx i forbindelse med uheld, tabt gods, kø, vejarbejder mv.
  • Udkald af beredskab til uheld, tabt gods osv. samt assistere andre beredskabsmyndigheder i forbindelse med hændelser på vejene.

Fra d. 1. april 2013 er det Falck, der er Vejdirektoratets operatør af T.I.C., og dermed døgnbemander overvågningscentralen. Falck overtager opgaven fra G4S.

TIC kontraktunderskrivelse

”I Vejdirektoratet ser vi frem til samarbejdet med Falck. Det bliver et dialogbaseret samarbejde, og vi har lagt op til et tæt parløb mellem Vejdirektoratet og Falck,” siger Niels Christian Skov Nielsen, Driftsdirektør i Vejdirektoratet.

Niels Christian Skov Nielsen fortsætter:

”Det bliver en spændende tid, da vi i Vejdirektoratet har sat ekstra fokus på trafikanterne og deres køreoplevelser. Trafikanterne skal så nemt og sikkert frem som muligt. Falck har stor erfaring med koordinering og samarbejde med danske myndigheder, og er vant til at kommunikere med borgerne. En viden og erfaring, som jeg er sikker på vil styrke vores samarbejde i dagligdagen og være til gavn for trafikanterne.”

"Vi er i Falck meget glade for at have fået tildelt denne opgave for Vejdirektoratet. Den falder naturligt ind i de opgaver, Falck i øvrigt varetager. Vi ser frem til et godt og udviklende samarbejde til glæde og gavn for begge parter og ikke mindst trafikanterne,” siger Lars Vester Petersen, Redningsdirektør i Falck.

Bemandingen af T.I.C. var i EU-udbud i efteråret, og ud fra princippet om det økonomisk mest fordelagtige tilbud har Falck vundet udbuddet. I første omgang indgås der kontrakt for en periode på tre år, men der er mulighed for forlængelse i yderligere tre år.

Yderligere oplysninger:
Trafikinformationschef i Vejdirektoratet Per Friborg, tlf.: 7244 3353,
mail:
pef@vd.dk   
Redningsdirektør i Falck Lars Vester Pedersen, tlf.: 8948 3410,
mail:
lv@falck.dk

 

 Gå til

 
Oprettet
12-12-2012.
Senest opdateret
12-12-2012.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index