Søg
Pressemeddelelse

Flere kørespor og mere plads på Helsingørmotorvejen

Mange tusinde daglige pendlere på Helsingørmotorvejen kan nu se frem til mere plads på den store vejarbejdsstrækning mellem Hørsholm og Gl. Holte. I december åbner Vejdirektoratet for kørsel i tre spor i begge retninger fremfor kun to spor i dag.
22. september 2015
Åbningen af de ekstra spor sker ni måneder hurtigere end planlagt. Den tilladte hastighed vil dog fortsat være på 80 km/t.

Det skyldes, at der stadig arbejder folk langs vejen for blandt andet at gøre de sidste broer færdige. Af samme årsag vil der også være smalle kørespor helt frem til den forventede åbning af den færdige vej i 2016.


Der arbejdes på højtryk på blandt andet broen ved Øverødvej for at blive færdige. Der vil derfor fortsat være behov for smallere kørespor frem til åbningen i 2016. Klik på billedet for stor version. 
 
Bedre flow
Alligevel forventer Vejdirektoratet en markant forbedring af flowet i trafikken i myldretiden, når de nye kørespor åbner til december.
 
"Der er ingen tvivl om, at vi især i myldretiden sætter bilisternes tålmodighed på en hård prøve på den omfattende udbygning af Helsingørmotorvejen. Men med et ekstra kørespor i begge retninger og dermed en væsentligt forbedret kapacitet, får bilisterne forhåbentlig en helt anden og hurtigere oplevelse gennem vores vejarbejde,” siger Erik Stoklund Larsen, der er anlægschef i Vejdirektoratet.
 
Støjdæmpende asfalt næste sommer
Mens vejen altså snart får vokseværk, så må det øverste lag støjdæmpende asfalt vente på varmere temperaturer. Det sidste lag asfalt forventes lagt i løbet af sommerferien til næste år, hvor arbejdet generer færrest muligt bilister.
 
Kort tid derefter forventer Vejdirektoratet at kunne åbne vejen som planlagt i dens fulde bredde og med 110 km/t.
 
”Indtil vi får lagt det øverste lag asfalt, vil kørekomforten nok ikke være helt i top alle steder på strækningen. Men vi vil hellere åbne for de ekstra kørespor så hurtigt vi kan, så vejen bliver udnyttet, end at lade dem stå tomme hen. Og den opfattelser håber og tror jeg, at bilisterne deler med os,” Erik Stoklund Larsen.
 
Baggrund
Helsingørmotorvejen er en vigtig pendler- og erhvervsforbindelse mellem Nordsjælland og Københavnsområdet. Vejdirektoratet udbygger i øjeblikket motorvejen fra 4 til 6 spor på en 4 km lang strækning mellem <Gl. Holte> og <Hørsholm S>. Udbygningen forventes at stå færdig i efteråret 2016 og vil betyde en bedre og mere sikker afvikling af trafikken.
 
Yderligere oplysninger:
Anlægschef Erik Stoklund Larsen, Vejdirektoratet, tlf.: 2122 4496
Kommunikationskonsulent Andrew Crone-Langkjær, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 3621
Oprettet
22-09-2015.
Senest opdateret
22-09-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index