Søg
Pressemeddelelse

Forventninger til juletrafikken

Øget pres på udvalgte strækninger og tættere trafik end normalt
13. december 2013

​Julen nærmer sig med hastige skridt, og rigtig mange skal på farten for at mødes med familien rundt om i landet. Dermed er julen også lig med øget pres på vejene og tættere trafik end normalt.


Juleaften falder på en tirsdag i år, og vores forventning er, at trafikken vil fordele sig jævnt henover dagene både op til og efter juleaften. Det er afgørende for fordelingen af trafikken, hvordan helligdagene falder, og med juleaften på en tirsdag er der for mange mulighed for en lang juleferie og dermed for flere mulige rejsedage.

Den store ubekendte faktor for juletrafikken er vejret. Risikoen – eller chancen – for hvid jul er ikke ret stor, men falder der sne, kan det forstyrre og forrykke trafikken i meget høj grad, og billedet kan komme til at se helt anderledes ud.

Fredag den 20. december, lørdag den 21. december og søndag den 22. december forventer vi, at der vil være tættere trafik i retning fra øst mod vest. Fredag den 20. december vil trafikken baseret ud fra vores erfaringer være tættest i tidsrummet fra klokken 14:00 – 20:00.

Lørdag den 21. december og søndag den 22. december vil der være tæt trafik i retning fra øst mod vest – og tættest i tidsrummet fra 11:00 – 18:00.

Mandag den 23. december er den dag i julen, hvor vi forventer tættest trafik. Der vil erfaringsmæssigt være tæt trafik og risiko for kødannelser – og det vil være over hele landet i tidsrummet 10:00 – 19:00. Vi forventer dog ikke, at det bliver voldsomt i år.

I forbindelse med udrejsedagene vil vi gøre opmærksom på vejarbejdet i forbindelse med udbygningen af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve S og Solrød S. Du kan læse yderligere om vejarbejderne på vejdirektoratet.dk.

Juleaftensdag og 1. Juledag forventer vi god plads på vejene. Der er erfaringsmæssigt ikke særlig megen trafik disse dage.

Torsdag den 26. december og fredag den 27. december begynder hjemrejsetrafikken, og der vil være tættere trafik især trafik fra vest mod øst. 2. Juledag forventer vi tættere trafik hele dagen, altså fra 10:00 – 18:00 og om fredagen. Den 27. december vil det primært være i formiddags- og de tidlige eftermiddagstimer.

I perioden fra lørdag den 28. december til og med mandag den 30. december forventer vi, at trafikken vil forløbe ganske pænt og uden nævneværdige trafikale problemer.

Nytårsaftens dag, tirsdag den 31. december, er det vores forvening, at der vil være tættere trafik på vejene i og omkring de større byer. Det vil især gøre sig gældende i tidsrummet 12:00 – 18:00.

Onsdag den 1. januar, Nytårsdag, kan der forekomme tættere trafik i eftermiddags-og de tidligste aftentimer. Det vil typisk være hjemrejsetrafik efter nytårsaften. Dog forventer vi ikke, at det vil påvirke den trafikale situation i større grad.

Se en samlet prognose for trafikken i alle juledagene med kort over de mest berørte strækninger og opgørelser over vigtige vejarbejder.

Vejdirektoratet ønsker alle en glædelig jul og håber, at I passer på jer selv og hinanden i trafikken.

Yderligere oplysninger:
Vejdirektoratets TrafikInformationsCenter, pressehenvendelser: Tlf. 2061 2664

Oprettet
13-12-2013.
Senest opdateret
13-12-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index