Søg
Pressemeddelelse

Fri passage igen for brede køretøjer på Aggersundbroen

Vejdirektoratet knokler på med renovering af Aggersundbroen i 15 nætter i træk, hvor broen vil være spærret. Samtidig er der godt nyt til erhvervsliv som landbrug og maskinstationer, der atter kan passere broen med køretøjer bredere end 3,20 meter.
08. juni 2015
​Der bliver ikke noget med at gå tidligt i seng for Vejdirektoratets entreprenør på Aggersundbroen i den kommende tid. Tværtimod står den snart på natarbejde 15 nætter i træk, når den eksisterende belægning på broen skal fræses op, og ny fugtisolering sprøjtes ud.

Renoveringsarbejdet betyder desværre, at Aggersundbroen vil være spærret for trafik om natten i perioden fredag den 12. juni til fredag den 26. juni, begge dage inklusive. I den periode er Aggersund broen lukket i tidsrummet 00:05 – 05:00.

Der vil dog begge nætter være mulighed for passage med biler klokken cirka 01.30 og klokken cirka 03.00. Som ved tidligere spærringer vil det desuden være muligt for fodgængere og cyklister at passere broen uhindret.

Undtaget er ligeledes udrykningskøretøjer, der altid vil kunne passere broen ved forvarsel til brovagten.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, der måtte opstå som følge af reparationsarbejdet.

”Vi er godt klar over, at det er en længere periode, hvor vi holder broen lukket om natten, men vi har valgt at tage flere nætter i brug, og så nøjes med at lukke fra lige efter midnat til klokken 05.00, fremfor at lukke fra klokken 20.00 til klokken 05.00 og bruge færre nætter. På den måde kan vi få aftentrafikken over hver dag i perioden, og der er mere trafik om aftenen end om natten,” siger projektleder Christian Bugge Hansen.


Brede køretøjer igen tilladt
Omtrent samtidig med at natspærringerne starter, vanker der så en god nyhed for det lokale erhvervsliv, når Vejdirektoratet fra den 13. juni permanent hæver forbuddet mod kørsel af brede transporter.

Fra den 13. juni vil det således igen være tilladt for eksempelvis landbruget og maskinstationer at passere Aggersundbroen med køretøjer bredere end 3,20 meter.

Under renoveringsarbejdet på Aggersundbroen har der ellers hidtil været restriktioner, sådan så køretøjerne højest måtte være 3,20 meter brede, når de passerede broen.

”Vi ved godt, at den maksimalt tilladte bredde har været til gene for landbrug og maskinstationer, men vi har været i en god dialog med branchen undervejs, og vi er meget glade for, at perioden med restriktioner nu er ovre,” siger Christian Bugge Hansen.


Sparer 80 kilometer i transport
Blandt de firmaer, som glæder sig til at kunne køre over broen med brede transporter, er Bejstrup Maskinstation, som ligger ved Fjerritslev lige nord for Limfjorden. Maskinstationen leverer produkter og servicer til landbruget på begge sider af fjorden og har brug for at kunne komme over med brede køretøjer som græssnittere, skårlæggere og gyllespredere.

”Vi står lige foran en græssæson, hvor vi skal over fjorden med de maskiner, der skal lave forarbejdning af græsset for landmændene. De skal bruge græs som foder til deres dyr. Derfor kommer vi til at køre meget over broen. Når vi ikke kan bruge broen, skal vi køre ind gennem Aalborg, hvor der i øvrigt heller ikke er meget plads til brede køretøjer, og det koster en omvej på 80 kilometer. Så vi glæder os enormt meget til at kunne benytte broen igen. Det er alfa og omega for os,” siger Per Kold Kristiansen, direktør for Bejstrup Maskinstation.

Ud af firmaets samlede vognpark er det anslået 25-30 køretøjer, som ikke har kunnet køre frit over Aggersundbroen, siden renoveringen begyndte i maj.

Egentlig skulle renoveringen af Aggersundbroen være foregået sidste år, men blev udskudt til i år efter dialog mellem repræsentanter for erhvervslivet og Vejdirektoratet.

”Det gav os en chance for at planlægge bedre, og vi har haft en helt super dialog med Vejdirektoratet om spærringerne i år. Vi har også haft en hel dag i slutningen af maj, hvor der ekstraordinært var mulighed for fri passage for brede køretøjer. På den dag fik vi noget af logistikken på plads,” siger Per Kold Kristiansen.Yderligere oplysninger:
Christian Bugge Hansen, projektleder: 7244 2298, cbh@vd.dk
Kim Michelsen, kommunikationskonsulent, 7244 2318, kimi@vd.dk

Oprettet
08-06-2015.
Senest opdateret
08-06-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index