Søg
Pressemeddelelse

Guidet bustur til Silkeborgmotorvejens flotte arkitektur

Nu er der ikke længe til, at Vejdirektoratet åbner den nye motorvejsstrækning mellem Hårup og Låsby for alle bilister. Men inden da har du på åbningsdagen chancen for at se motorvejens arkitektur fra første parket på en bustur.
24. november 2014

​På åbningsdagen den 1. december kan alle interesserede om formiddagen køre en tur med bus på motorvejsstrækningen mellem Hårup og Låsby.

Vejdirektoratet sender busser med guider ud på strækningen, som fortæller om vejprojektet. Derefter følger så det officielle arrangement med åbning ved transportminister Magnus Heunicke.

Hele motorvejen mellem Låsby og Funder er designet af arkitektfirmaet Preben Skaarup Landskab. Arkitekterne har arbejdet med design af støjskærme, faunapassager, beplantning og af broerne, som vejen løber over eller under.

"Det har været en meget spændende proces at få arkitektur indarbejdet i motorvejen, og når resultatet så bliver super flot, kan vi ikke lade være med at vise vejen frem" fortæller Carsten Sandgaard, projektchef i Vejdirektoratet.
 
Carsten Sandgaard vil selv være guide i en af busserne, og han har så meget at fortælle om, at de tyve minutter, turen varer, vil være fyldt ud, lover han.
 
"Vi glæder meget til at vise fem års hårdt arbejde frem. Der er mange detaljer, som gør dette vejstykke specielt," siger Carsten Sandgaard.
 
Strækningen mellem Hårup og Låsby er næstsidste etape på motorvejen mellem Aarhus og Herning. Det sidste stykke mellem Hårup og Funder åbner i 2016.
 
Sådan kommer du med på busturen
Vejdirektoratet sætter tre busser ind på strækningen. Det er gratis at tage med på turen, og alle interesserede er velkomne.
 
Man kan tage bussen fra rasteplads Sønderskov, eller fra tilslutningsanlægget ved Hårup ud til åbningsarrangementet. Hvis man tager bussen fra Hårup, kører bussen tilbage efter arrangementet. Det bliver dog uden guide.
 
Den første bus kører klokken 9.30, og turen tager cirka tyve minutter. Den sidste tur begynder klokken cirka 10.15, så den er slut, inden det officielle program begynder klokken 11 på rasteplads Sønderskov.
 
Yderlige oplysninger
Projektchef Carsten Sandgaard, 7244 2223, cac@vd.dk
Kommunikationskonsulent Katinka Fischer-Nielsen, 7244 2319, kafn@vd.dk
Oprettet
21-11-2014.
Senest opdateret
24-11-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index