Søg
Pressemeddelelse

Høring om Nordhavnstunnel på Østerbro

Adgangen til Nordhavn skal styrkes, så trafikken får bedre vilkår, og så den københavnske bydel fortsat kan udvikle sig. Samtidig skal den tunge trafik fra containerterminalen i Nordhavn ledes uden om Østerbro.
16. april 2015
​Det er tankerne bag projektet om at bygge en Nordhavnstunnel under Svanemøllebugten i forlængelse af Københavns Kommunes nye Nordhavnsvej.
 
Det er Vejdirektoratet, der i samarbejde med Københavns Kommune og By & Havn, står for at undersøge og planlægge en Nordhavnstunnel.
 

VVM-undersøgelsen til Nordhavnstunnelen omfatter området fra kajen på Østerbrosiden over Svanemøllebugten til et stykke ind i Nordhavnskvarteret.I forgrunden ses tunnelen til Nordhavnsvej, som Nordhavnstunnelen skal tilsluttes. Klik på billedet for stor version. Foto: Vejdirektoratet
 
I første omgang inviterer Vejdirektoratet derfor til en offentlig idé- og forslagsfase, hvor borgere, virksomheder, trafikanter og interesseorganisationer er velkomne til at komme med forslag til og synspunkter om projektet.
 
Skal passe ind i omgivelserne
"Vi ønsker at en kommende tunnel så vidt muligt passer ind i omgivelserne og ikke påvirker miljøet unødigt. Det er vigtigt for vores videre arbejde med projektet, at vi får en grundig drøftelse af de muligheder, som projektet giver. Ikke mindst håber vi at høre fra de mennesker og virksomheder, der bor og arbejder i området, og derfor kender det bedre end nogen andre," siger Ole Kirk, der er strategisk chef i Vejdirektoratet, og som står i spidsen for holdet, der skal undersøge og planlægge Nordhavnstunnelen.
 
I dag er der kun adgang til Nordhavnskvarteret via Sundkrogsgade, hvilket medfører en massiv belastning af krydset på Kalkbrænderihavnsgade på Ydre Østerbro. Med en tunnel vil der komme to adgangsveje til Nordhavnskvarteret, så trafikken kan ledes udenom Østerbro og komme via Nordhavnsvej til Helsingørmotorvejen ved Ryparken.
 
Samtidig med VVM-undersøgelsen af Nordhavnstunnelen skal der også undersøges muligheden for en cykelforbindelse til Nordhavnen.
 
 
Om høringen
Høringsfasen for tunnelprojektet løber fra 15. april til 15. maj. I forbindelse med høringsfasen afholder Vejdirektoratet et borgermøde den 23. april kl. 19-21 i Charlottehaven, Hjørringgade 12C på Østerbro, hvor alle er velkomne.
 
Vejdirektoratet har desuden udgivet en debatpjece om Nordhavnstunnelen.
 
Forslag og synspunkter kan indtil 15. maj 2015 sendes til nordhavnstunnel@vd.dk eller til Vejdirektoratet, Niels Juels Gade 13, 1022 København K, mærket Nordhavnstunnel.
 
Forslag og synspunkter kan eksempelvis handle om:
  • Alternative løsninger
  • Særlige forhold i omgivelserne, vi skal være opmærksom på
  • Hvordan vi kan begrænse eventuelle gener for omgivelserne

Yderligere oplysninger
Strategisk chef Ole Kirk, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 3675
Kommunikationskonsulent Andrew Crone-Langkjær, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 3621

Oprettet
16-04-2015.
Senest opdateret
16-04-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index