Søg
Pressemeddelelse

Holstebromotorvejens sidste store broentreprise er faldet på plads

Vejdirektoratet har indgået kontrakt om den sidste store broentreprise på Holstebromotorvejen. Entreprenør M.T. Højgaard glæder sig til at bygge broerne.
14. august 2015
​Kontrakterne på at bygge broer på Holstebromotorvejen er nu alle næsten ved at være faldet på plads.

Vejdirektoratet har netop indgået kontrakt med entreprenør M.T. Højgaard om den sidste store broentreprise.

Det drejer sig dels om to landskabsbroer. En ved Savstrup Å og en ved Gammelby Bæk. Begge steder ligger ved Mejrup, lige syd for Holstebro.

Desuden skal entreprenøren også bygge en motorvejsbro, der hvor motorvejen krydser Viborgvej lige øst for Holstebro.

M.T. Højgaard vandt udbudsrunden og skal nu udføre opgaven til en pris på 90 millioner kroner. Det skaber glæde hos firmaet.

”Vi er sådan set allerede involveret i Holstebromotorvejen, da vi er underleverandør for M.J. Eriksson på entrepriserne nede ved Snejbjerg ved Herning. Vi er glade for at være i gang dernede, og vi glæder os til, at vi nu skal lave mere. Det er spændende arbejde, og vi kender jo allerede de involverede fagpersoner fra Vejdirektoratet, så det er en fordel,” siger Henrik Olesen, afdelingsleder fra M.T. Højgaard.

Broerne på den sidste entreprise byder også på udfordringer.

”Der er for eksempel værdifuld natur ved Savstrup Å, som vi skal tage hensyn til under arbejdet,” siger Henrik Olesen.

Projektleder fra Vejdirektoratet Janie Ipsen glæder sig over at endnu en kontrakt er indgået og ser frem til at de spændende anlægsarbejder nu rigtig begynder at blive tydelige i landskabet.

”Broentrepriserne er en meget vigtig del af det samlede anlægsprojekt på Holstebromotorvejen og samtidig noget af det mest synlige ude på strækningen. Det er vigtigt for Vejdirektoratet at arbejde sammen med kompetente fagfolk om sådanne opgaver, så jeg ser frem til samarbejdet med alle vores entreprenører,” siger Janie Ipsen.

Anlægsarbejdet begynder her i efteråret 2015. Selve konstruktionen af broerne forventes at være færdig i efteråret 2017, men først i foråret 2018 skal der også lægges det øverste lag asfalt, slidlaget.


Yderligere oplysninger:
Janie Ipsen, projektleder: 2067 10 60, jwi@vd.dk
Kim Michelsen, kommunikationskonsulent, 7244 2318, kimi@vd.dk

Oprettet
13-08-2015.
Senest opdateret
14-08-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index