Søg
Pressemeddelelse

Hovedstaden og Nordjylland dyster om førsteplads

​Nordjyder og trafikanter fra hovedstaden slås i disse dage om førstepladsen i Vejdirektoratets konkurrence om at være bedst til at køre ansvarligt forbi vejarbejder.
10. september 2014

I skrivende stund føres konkurrencen af trafikanterne fra Hovedstadsområdet, men kun få procent skiller dem fra de nordjyske bilister, der bestemt stadig har chancen for at ende som nummer et.

Længere nede i feltet finder man fynboer og sjællændere, mens det ser helt skidt ud for vestjyderne, der skraber bunden.

DK-kort-Skilte-ved-vejarbejderne.jpg

Konkurrencen er en del af Vejdirektoratets kampagne "Vores Fart," der fokuserer på at få trafikanterne til at blive bedre til at overholde fartgrænserne, når de kører forbi vejarbejder.

Kampagnen bunder i det triste faktum, at der sidste år i gennemsnit kom en trafikant til skade hver sjette dag ved et vejarbejde.

"Det tal skal vi have ned, og derfor har vi iværksat denne kampagne," siger trafikdirektør Niels Chr. Skov Nielsen. "Budskabet er ganske enkelt: Overhold farten, så kommer alle nemt og sikkert frem."

Hele stillingen kan ses på kampagnens hjemmeside, hvor tallene opdateres løbende.

Kampagnen, der løber frem til den 22. september, runder nu midtvejspunktet. Og i den anledning lægger Vejdirektoratet nogle nye elementer ind i kampagnen for at teste virkningen af dem.

Der bliver opsat elektroniske skilte, som øjeblikkeligt fortæller trafikanterne, hvis de kører for stærkt. Skiltene har forskellig udformning rundt omkring i landet.

Ved nogle af vejarbejderne viser de med konkrete tal, hvor meget bilisterne kører for stærkt, mens de andre steder er udstyret med en smiley, der bliver enten glad eller trist, alt efter om bilisterne holder fartgrænserne eller ej.

Følg den løbende stilling i konkurrencen og læs mere om kampagnen her.

Man kan også se en lille film om kampagnen her.

Yderligere oplysninger:
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf.: 7244 3032, mail: man@vd.dk

 

 Fakta

 

Kampagnen involverer seks regionale vejarbejder:

  • Udbygning af Helsingørmotorvejen
  • Udbygning af Fynske Motorvej Nr. Aaby – Middelfart
  • Vedligeholdelsesarbejde af bro ved Vallensbæk
  • Vedligeholdelsesarbejde af bro ved Bjæverskov
  • Ny rundkørsel ved Tjæreborg, Esbjerg
  • Krydsombygning ved Svenstrup syd for Aalborg

 

  • Trafikanternes hastigheder måles løbende. Vinderen bliver den landsdel, hvor flest passerer forbi vejarbejdet med den lovlige hastighed.
  • Lige nu viser tallene, at 63 procent af bilisterne på den københavnske Vestegn overholder fartgrænserne ved vejarbejdet ved Vallensbækgrenen.
  • Lidt længere nordpå, ved arbejdet på Helsingørmotorvejen, er tallet lidt lavere, mens 59 procent af de nordjyske trafikanter kører lovligt, når de passerer vejarbejdet ved Svenstrup syd for Aalborg.
Oprettet
10-09-2014.
Senest opdateret
10-09-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index