Søg
Pressemeddelelse

Hvordan ser fremtidens cykelparkering ud

Hvordan parkerer man hundredevis af cykler smukt og sikkert på så lidt plads som muligt? Det var spørgsmålet i idékonkurrencen "Park the Bicycle", som Vejdirektoratet og Aarhus Kommune står bag.
17. oktober 2014

​Den blev afholdt i forbindelse med Innosite konferencen 'Åben innovation i byggeriet' i Dansk Arkitektur Center d. 8. oktober 2014.

Konkurrencen "Park the Bicycle" gav Vejdirektoratet og Aarhus Kommune 63 ideer til, hvordan fremtidens cykelparkering kan se ud.

På de fem timer, konkurrencen varede, leverede deltagerne i alt 63 ideer og forslag til smuk og god cykelparkering. Forslagene kom ind fra hele verden via den åbne innovationsplatform Innosite.dk, og alle forslag kan ses her.

"Tre nytænkende vinderforslag blev fundet og præmieret. Det er spændende at opleve så mange nye idéer skabt på så kort tid. Vinderforslagene repræsenterer tre helt forskellige måder at løse udfordringen på, som alle virker realiserbare. Især 1. og 2. præmieforslagene, som bygger på enkelte designprincipper, kan jeg sagtens forestille mig brugt på vores samkørselspladser," fortæller Ulla Egebjerg, chefarkitekt i Vejdirektoratet.

Førstepræmien er gået til Ainara Serrano fra Spanien, der med sit forslag kaldet "Sharing Spaces", kombinerer cykelparkering med andet byrumsinventar. Cyklerne holder således parkeret inde i en bænk. Visionen bag 'Sharing Spaces' er at skabe plads til både cykler og fodgængere og dermed optimere rummet. Det er særligt bænkens dobbelte funktion som cykelparkering, skulptur og siddeplads på en og samme tid, der er begrundelsen for valget af forslaget til en førstepræmie. Se mere her

Andenpræmien er gået til Cy Heng fra Malaysia og forslaget med navnet "Dua Arc". "Dua Arc" er et cirkulært pladsbesparende cykelstativ. I cykelstativet er der påmonteret løstsiddende 'buer', formet til at hjælpe med at få cyklen skubbet op på stativet, og samtidig låser den enkelte bue cyklen fast ved baghjulet.  Se mere her.

"The Fold" er navnet på det tredje vinderforslag lavet af Koen Schrauwen fra Holland, der har fået en tredjepræmie for sin innovative løsning, der formår at skabe mere landskab og plads i byen på en enkel måde. The Fold laver et skråt snit ned i gadeplanet, hvor cykler kan placeres overdækket. Snittet skaber et skulpturelt udtryk, og samtidig giver den overdækkende flade mulighed for siddepladser, udsmykning, beplantning m.m.
Se forslaget  her.

"En åben idekonkurrence er en fantastisk platform for at få tænkt ud af boksen og for at få inspiration til projekter. Og det kan være en ny måde at løse fremtidens udfordringer på – det er ideer, som vi kan lade os inspirere af i vores fremtidige arbejde i Vejdirektoratet," slutter Ulla Egebjerg.

Yderligere oplysninger:
Ulla Egebjerg, Chefarkitekt i Vejdirektoratet, mobil 2218 4037, mail ue@vd.dk
Pressemedarbejder Anne-Mette Nyhuus, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 3078, mail: an6@vd.dk

Faktaboks:
Alle forslag blev bedømt og vinderne udvalgt af en jury, bestående af
Jette Gotsche som er landsformand for Cyklistforbundet
Charlotte Kjær Petersen fra Aarhus Kommune
Ulla Egebjerg, Vejdirektoratet.
Læs mere om jurymedlemmerne.

Om Innosite
Innosite er et initiativ af Realdania og Energistyrelsen med Dansk Arkitektur Center som operatør. På innosite.dk afholdes åbne idékonkurrencer, hvor alle inviteres til at komme med innovative løsninger på aktuelle udfordringer i byggeriet.
Læs mere om Innosite, konkurrencerne og åben innovation her.

Konferencen var et heldagsarrangement med oplæg og workshops om åben innovation. Ved konferencen deltog en række virksomheder, der gav eksempler på, hvordan de arbejder med åben innovation, og hvordan de gennem det arbejde har opnået en højere produktivitet. Konferencens omdrejningspunkt var den åbne innovationsplatform Innosite (www.innosite.dk) der via åbne idékonkurrencer skal skabe og styrke åbne innovationsprocesser i byggebranchen

Oprettet
17-10-2014.
Senest opdateret
17-10-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index