Søg
Pressemeddelelse

Ingen ”røde” dage i pinsen

Der er udsigt til en pinse uden de store trafikale udfordringer. Det forventer Vejdirektoratet i sin trafik-prognose for de kommende helligdage.
03. juni 2014

​Udrejsetrafikken vil fordele sig jævnt over flere dage, end den plejer. Mens hjemrejsetrafikken vil koncentrere sig om mandag den 9. juni, 2. pinsedag.

I år falder Grundlovsdag og pinsen tæt på hinanden med kun en fredag imellem. Det vil skabe et lidt ændret rejsemønster, hvor udrejsetrafikken allerede starter onsdag den 4. juni med flere biler på vejene om eftermiddagen end på en normal onsdag. Der vil ligeledes være en del udrejsetrafik Grundlovsdag i dagtimerne samt fredag før pinse om eftermiddagen og i de tidlige aftentimer.

Derimod forventer Vejdirektoratet mindre trafik i morgenmyldretiden fredag med gode rejsetider på de fleste af de normalt belastede strækninger. 

Som ved alle miniferier i Danmark går udrejsetrafikken i pinseferien primært mod vest fra Hovedstadsområdet via Fyn og Sjællands Odde til Jylland samt sydover mod Tyskland via Rødby og den dansk-tyske grænse.

Særligt for pinseferien er dog, at vi erfaringsmæssigt også oplever tæt trafik mod den jyske vestkyst, især i området omkring Esbjerg og Varde.

Tidspunktet for hjemrejsen er afhængigt af vejret
Den store hjemrejsedag i pinseferie er mandag den 9. juni, 2. pinsedag. Retningen for rejsetrafikken går primært fra vest mod øst samt nordover fra Tyskland. Erfaringsmæssigt fordeler trafikken sig jævnt over hele eftermiddagen og de tidlige aftentimer uden større forsinkelser. Men vær opmærksom på, at vejret kan påvirke dette billede markant.

Er vejret dårligt, skal du forvente ekstra tæt trafik tidligt på eftermiddagen.  Sommervejr giver derimod et langt senere hjemrejsetidspunktet med risiko for kødannelser og længere rejsetid i tidsrummet 17:00-20:00.

 

Hold dig orienteret om den aktuelle trafiksituation
På dage med ferietrafik, er det altid en god idé at tage af sted i god tid, da forsinkelser kan forekomme på både motorveje og større landeveje. Kør, hvis du har mulighed for det, på de mindre belastede tidspunkter om morgenen og aftenen.

Hold dig også orienteret om trafikken på din rejsestrækning eller i dit lokalområde på Trafikinfo, hvor du bl.a. kan se, om der er ekstraordinære hændelser på vejen eller større vejarbejder, som kan påvirke din rejsetid.  

Særlig pinseinfo om bl.a. Lillebæltsbroen og E45 ved Kolding
Ny Lillebæltsbro: Vær opmærksom på, at der i tidsrummet fra kl. 18:00 den 7. juni til kl. 10:00 den 8. juni vil være et ekstraordinært arbejde på broen, som betyder en hastighedsbegrænsning på 50 km/t og kun et enkelt farbart spor i østgående retning.

E45 Sønderjyske Motorvej ved Kolding: Mandag den 9. juni kl. 20:00 starter et vejarbejde på Sønderjyske Motorvej ved Kolding, som vil kunne påvirke den sene hjemrejsetrafik mandag aften og myldretidstrafikken helt frem til den 4. juli. Arbejdet foregår Imellem frakørsel <63> og <62> i nordgående retning og imellem frakørsel <63> og <64> sydgående. Der vil være to indsnævrede kørespor og en hastighedsbegrænsning på 80 km/t.

Holbækmotorvejen mellem Avedøre Havnevej og Motorring 3: Fra den 4. juni kl. 20:00 til den 9. juni kl. 05:00 vil der kun være to farbare spor i hver retning og en hastighedsbegrænsning på 80 km/t. Dette kan give lidt længere rejsetid på strækningen, især i eftermiddagsmyldretiden fredag den. 6. juni.

Ud over de her nævnte vejarbejder er der rigtig mange, længerevarende anlægs- og asfaltarbejder i gang lige nu på de større veje i hele Danmark. Så, hvis du skal ud at køre på en strækning, der ikke er markeret på kortet ovenfor, kan du på Trafikinfo få aktuel information om vejarbejder, der kan på virke din tur.

Yderligere oplysninger:
Vejdirektoratets TrafikInformationsCenter, tlf.: 2061 2664

 

 Prognose og vejarbejder

 
Oprettet
02-06-2014.
Senest opdateret
02-06-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index