Søg
Pressemeddelelse

Juletrafikken står for døren

Vi får en jul med trængsel, men ingen alarm på vejene. Ihvertfald i følge Vejdirektoratets juleprognose.
09. december 2014
 
Juleaften falder på en onsdag, og vi forventer, at udrejsetrafikken vil fordele sig nogenlunde jævnt hen over dagene op til den 24. december. Dog med tættest trafik den 23. december, hvor vi forventer op mod 40 % flere biler på vejene i retning mod Fyn og Jylland.

I det hele taget bevæger trafikken sig hovedsageligt mellem Sjælland og Jylland i juleferien, og der vil være tættere trafik end normalt.

Juleaftensdag vil den sidste markante udrejsetrafik blive afviklet – overvejende vestgående og særligt imellem kl. 10 og 12.

De mest trafikbelastede strækninger i julen er: Køge Bugt Motorvejen, Vestmotorvejen, Fynske Motorvej og Østjyske Motorvej i Trekantområdet omkring Fredericia. På disse strækninger vil man som bilist have størst risiko for at opleve tæt trafik og kødannelser, der kan give længere rejsetid.
2. juledag er julens største trafikdag med en blanding af regional hjemrejsetrafik og lokal trafik i forbindelse med julefrokoster og andre arrangementer. Denne dag forventer vi ekstra tæt trafik i tidsrummet 11:00-16:00 på alle de større veje i hele landet samt hen over Fyn og Storebælt i retning mod Sjælland.

I forhold til rejsedagene vil vi gøre opmærksom på vejarbejderne i forbindelse med udbygning af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve S og Solrød S og vejarbejderne på Holbækmotorvejen i forbindelse med Banedanmarks nye bane København – Ringsted.

Se detaljerne for trafikken samt kort over større vejarbejder. Se vores samlede juleprognose.

Vejret – den store ubekendte
Vores forventninger til trafikken i julen 2014 bygger på erfaring og trafiktal. Vejret kan imidlertid hurtigt vende op og ned på det hele i juleferien, og komme til at spille en afgørende rolle for trafikafviklingen. Vintervejr med is, sne eller slud giver som regel betydeligt længere rejsetider som følge af nedsat hastighed på vejene og kødannelser i forbindelse med glatføreuheld. Men også kraftig blæst, regn eller tåge kan forværre trafiksituationen på veje og broer.

Vejdirektoratet ønsker alle en glædelig jul og håber, at I passer på jer selv og hinanden i trafikken.

Vores råd:
• Kør helst uden for de mest belastede perioder
• Hold ekstra godt øje med vejrudsigten i julen
• Sæt ekstra tid af til din rejse
• Kør efter forholdene
• Hav tæpper, en skovl og noget at drikke med i bilen
• Husk underholdning til børnene på bagsædet, for eksempel tegneserie, bøger eller computerspil

Yderligere oplysninger:
Vejdirektoratets Trafikinformationscenter, pressehenvendelser, tlf.: 2061 2664
 
 
Oprettet
09-12-2014.
Senest opdateret
09-12-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index