Søg
Pressemeddelelse

Kåring af årets cykelturismeløsning 2016

Enjoy Limfjorden blev kåret som årets Cykelturismeløsning tirsdag formiddag i forbindelse med åbning af Den nationale cykelkonference 2016
31. maj 2016
Prisvinder.jpg

Turister fra hele verden kommer til Danmark for at holde en aktiv ferie på cykel i et land med nærhed til kyst, natur og kulturoplevelser, med et behageligt klima og en god cykelinfrastruktur. Men der er plads til mange flere. Derfor udnævner Ekspertgruppen for Cykelturisme for andet år i træk et cykelturismeinitiativ, som på en nytænkende måde er med til at fremme cykelturismen i Danmark. 

Det glæder mig, at der for andet år i træk uddeles en pris til et godt initiativ på cykelturismeområdet. Det er med til at fastholde fokus på, at Danmark skal blive endnu bedre til at udvikle produkter og services, som kan være med til at tiltrække flere tohjulede gæster til landet. Vi har en fantastisk natur, som det er vidunderligt at cykle rundt i, så cykelturisme er utvivlsomt et område, vi bør satse på i fremtiden,” siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt. 

Enjoy Limfjorden har i 2015 introduceret et helt nyt og selvfinansieret uddannelsesforløb til virksomheder, der vil arbejde med cykelturister. Uddannelsesforløbet skal hjælpe de lokale virksomheder med at blive bedre til at udvikle service og salgsmetoder til de cyklende gæster.
 
 
”Der er stort potentiale i at satse på at opkvalificere turistvirksomheder til at arbejde mere målrettet med at tiltrække cykelturister, så de bliver længere og bruger flere kroner fra deres feriebudget her i Danmark,” lød en af begrundelserne fra Jane Jegind, by- og kulturrådmand i Odense Kommune, da hun overrakte prisen til vinderen.  
 
Vinderen blev udvalgt af Ekspertgruppen for Cykelturisme, som især lagde vægt på, at uddannelsesforløb er et nyt initiativ i Danmark, der retter sig mod turisterhvervet, som er en af nøglespillerne til at sikre unikke oplevelser og god service til cykelturister. Ekspertgruppen har vurderet, at den form for kursus har stort potentiale til at blive udbredt til resten af landet gennem de lokale og regionale turistorganisationer. 
 
Ind på en skarp andenplads kom Hotel Pejsegården, som har opgraderet stedet til et eksemplarisk overnatningssted for cykelgæster. De har udviklet syv forskellige cykelruter med kort til cykelferiepakker, der sørger for en totaloplevelse for de cyklende gæster. Hotellet er også blevet et cykelvenligt overnatningssted for at imødekomme cykelturisters behov. 

Kortfirmaet Legind løb i samarbejde med Cyklistforbundet og Dansk Cykelturisme med tredjepladsen, som har udviklet en komplet ny kortserie over cykelruter og cykelinfrastruktur i Danmark. 

Ekspertgruppen for Cykelturisme blev nedsat som led i opfølgning på Den nationale cykelstrategi. Formålet er at øge samarbejdet mellem forskellige interessenter på cykelturismeområdet, og at diskutere mulighederne for at udvikle Danmark til en endnu bedre feriedestination for cykelturister.

Alle ansøgninger bliver offentliggjort på Vejdirektoratets hjemmeside til inspiration.
 
Yderligere oplysninger:
Projektleder Mette Dam Mikkelsen, Vejdirektoratet, mdm@vd.dk, 7244 3198 og 4164 3198
Pressekonsulent Kristine Racina, Vejdirektoratet, kraa@vd.dk, 2251 3612, Twitter: @kristinepaavej 

Oprettet
30-05-2016.
Senest opdateret
31-05-2016.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index