Søg
Pressemeddelelse

Krydsningshelle og cykelstier skal gøre skolebørn tryggere i Fåborg

Vejdirektoratet går nu i gang med at etablere en krydsningshelle og cykelstier på Nyborgvej i det nordlige Fåborg. Det skal gerne gøre det sikrere at krydse vejen for blandt andre skolebørn.
05. august 2015
​Sommerferien er ovre, og skolebørnene skal igen ud i trafikken for at komme i skole. I det nordlige Fåborg bliver turen til Toftegårdsskolen forhåbentlig sikrere fremover.

Vejdirektoratet vil nemlig forbedre sikkerheden ved at anlægge en 2,5 meter bred krydsningshelle på Nyborgvej, hvor børnene kan krydse Nyborgvej, og gøre vejen bredere omkring krydsningshellen.

Krydsningshellen bliver belyst af eksisterende vejbelysning i den ene side af vejen, og der bliver opsat yderligere tre belysningsmaster i den anden side for at øge belysningen.

Samtidig vil der komme to meter brede enkeltrettede cykelstier på begge sider af krydsningshellen til glæde for cyklisterne. Stierne bliver cirka 100 meter lange.

Alle sammen initiativer, der ifølge Vejdirektoratets projektleder Sonja Petersen er med til at gøre tilværelsen mere sikker for både skolebørn og andre trafikanter.

”Projektets formål er at øge sikkerheden og trygheden for cyklister, der skal krydse Nyborgvej, herunder skolebørn, som skal til og fra Toftegårdsskolen, som er placeret syd for Nyborgvej. Det forventer jeg, at vi opnår med dette projekt, og det glæder vi os selvfølgelig over i Vejdirektoratet,” siger Sonja Petersen.

Stikrydningen er placeret på rute 8, som er en retlinet strækning, hvilket desværre indbyder til høj hastighed, selvom den lokale hastighedsbegrænsning er på 60 km/t.

Sidste sommer fik Fåborg Kommune anlagt en cykelsti fra Nyborgvej til Energivej for at sikre især skolebørnene en mere sikker vej til Toftegårdsskolen, og det er altså dette initiativ, som Vejdirektoratet nu følger op på med krydsningshellen og de nye cykelstier.

Projektet vil blive anlagt i en vejside ad gangen og trafikken vil blive afviklet med signalregulering gennem arbejdsområdet. Anlægsarbejderne starter i uge 33 og forventes afsluttet inden udgangen af oktober 2015.


Yderligere oplysninger:
Sonja Petersen, projektleder: 7244 2783, sop@vd.dk
Kim Michelsen, kommunikationskonsulent: 7244 2318, kimi@vd.dk
Oprettet
04-08-2015.
Senest opdateret
05-08-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index