Søg
Pressemeddelelse

Krydsombygning i Randers kommer mange til gode

Krydset ved Hadsundvej, Slåenvej og Garnisionsvej i Randers er udpeget som en sort plet med mange uheld. Vejdirektoratet bygger krydset om for at forhindre uheldene. Ombygningen kommer både bilister, cyklister og fodgængere til gode.
16. november 2015
​Vejdirektoratet er i gang med at forbedre sikkerheden i krydset ved Hadsundvej, Slåenvej og Garnisionsvej i Randers. Arbejdet i krydset varer til jul.
 
Krydset er udpeget som sort plet af Vejdirektoratet, fordi der har været flere uheld, hvor bilister er svinget ind i bløde trafikanter.
 
Vejdirektoratet etablerer signalregulering af krydset, bundne venstresving, separat cyklistsignal og fodgængerovergang. Desuden bliver der lavet midterheller, hvor fodgængere kan gøre ophold, hvis de ikke kan nå helt over krydset, mens der er grønt lys.
 
”Jeg er glad på trafikanternes vegne, fordi de nu får et bedre overblik over krydset, så det bliver mere sikkert for alle,” siger projektleder i Vejdirektoratet, Peter Lund Hansen.
 
Ombygning for alle slags trafikanter
Vejdirektoratet vurderer, at effekten af ombygningen vil komme mange trafikanter til gode. Der kører cirka 8000 biler gennem krydset i døgnet, flest i myldretiden. Der er samtidig mange cyklister og fodgængere, idet krydset ligger mellem et boligområde og et område med erhverv.
 
”Trafikanter skal ikke tage chancer for at komme ud på Hadsundvej fra erhvervsområdet og Garnisionsvej. Det bliver et mere trygt kryds for alle trafikanter,” fortæller Peter Lund Hansen, og fortsætter:
 
”Ombygningen af krydset giver et løft til erhvervsområdet, fordi de får nemmere adgang til og fra Hadsundvej, og samtidig forbereder vi krydset til modulvogntog.”
 
Mens krydset bygges om, vil der være nedsat hastighed og andre forstyrrelser i trafikken.  Vejdirektoratet og entreprenøren vil forsøge at mindske forstyrrelserne mest muligt.
 
 
Yderligere oplysninger:
Peter Lund Hansen, projektleder, 7244 2538, plh@vd.dk
Katinka Fischer-Nielsen, kommunikationskonsulent, 7244 2319, kafn@vd.dk
Oprettet
16-11-2015.
Senest opdateret
24-11-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index