Søg
Pressemeddelelse

Lokale ændringer i adgangen til Hillerødmotorvejen

Når bilisterne senere på året får lov til køre i nødsporet på en delstrækning af Hillerødmotorvejen i morgenmyldretiden, bliver der samtidig to væsentlige ændringer for lokaltrafikken.
12. august 2013

​Ændringerne får betydning for de bilister, der i dag kører ind på motorvejen ved tilkørsel <8> Værløse og tilkørsel <7> Skovbrynet.

Fra december starter Vejdirektoratet med at afprøve et nyt koncept på motorvejen mellem Værløse og Ring 4. Her får bilisterne i retning mod København lov at køre i nødsporet i morgenmyldretiden på hverdage. Det nye koncept kræver nogle lokale ændringer for at få trafikken til at flyde så godt og så sikkert som muligt.

”Ved tilkørsel <8> Værløse sætter Vejdirektoratet et signalanlæg op, som skal hjælpe bilisterne til at komme nemt og sikkert på motorvejen mod København”, fortæller afdelingsleder Stine Bendsen fra Vejdirektoratet.

Samtidig lukker tilkørsel <7> Skovbrynet, så bilister, der kører ad Frederiksborgvej mod København, nu skal køre på motorvejen tidligere ved enten Farum eller Værløse. Her er det først og fremmest trafiksikkerheden, der spiller ind.

Årsagen er, at der fremover vil være fire baner med trafik på broen over Skovdiget frem til Ring 4. Det ville betyde, at bilister fra Frederiksborgvej skulle foretage to vognbaneskift over en strækning på kun ca. 200 m for at komme ind på motorvejen, og det er for farligt.

”Vi ved, at mange bilister fra Værløseområdet vælger at køre ad Frederiksborgvej for at komme på motorvejen ved tilkørsel 7. Dem vil vi gerne have til at benytte tilkørslen ved Værløse eller Farum i stedet, men det vil også stadig være muligt at komme på motorvejen via Ring 4-krydset,” siger Stine Bendsen.

Projektet har fået sin egen hjemmeside www.vejdirektoratet.dk/noedspor  

Yderligere oplysninger
Afdelingsleder Stine Bendsen, tlf.: 72 44 30 30
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf.: 72 44 30 32

Oprettet
12-08-2013.
Senest opdateret
16-08-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index