Søg
Pressemeddelelse

Mød din entreprenør på Tværvej ved Smørum

Vejdirektoratet og det hollandske konsortie TBI Infra B.V. & Van Gelder B.V. inviterer alle interesserede til åbent hus hos entreprenøren på Råbrovej i Smørum. Arrangementet finder sted torsdag den 25. april kl. 14-17 på Råbrovej 56.
18. april 2013
Samtidig er der mulighed for, at alle interesserede medier kan interviewe projektledelsen hos entreprenør og bygherre.
 
Det hollandske entreprenør-konsortie skal bygge Tværvej mellem Frederikssundmotorvejen og Kildedal St. fra 2013-2014. Tværvej bliver en to-sporet motortrafikvej på 3,8 km, der forbinder Frederikssundmotorvejen med Frederikssundsvej.
 
Mød projektholdet
Udover at møde entreprenøren vil Vejdirektoratets projekthold også være til stede for at fortælle mere om projektet, ligesom vores tilsyn, der kommer til at have sin daglige gang i lokalområdet, mens Tværvej bygges, også vil være til stede.
 
Desuden vil en arkæolog fra Kroppedal Museum kunne fortælle mere om de mange spændende fund, man har gjort i forbindelse med det kommende vejbyggeri.
 
Hollandsk med dansk islæt
Det hollandske konsortie, der tilsammen har flere end 8500 ansatte og en samlet omsætning på omkring 16 mia. kroner om året, har hyret Niras som den danske rådgiver på projektet. Man forventer i vid udstrækning, og så vidt det er muligt, at bruge danske underentreprenører både på arbejdet på vejstrækningen og på entreprisens tre brobyggerier.
 
Allerede nu kan man se det første hollandske ’fingeraftryk’ på projektet ved Skebjergvej. Oprindelig havde vi planlagt at lukke Kirkevangen og Skebjergvej på skift, mens vi bygger broerne over Tværvej. Entreprenøren har i stedet valgt en løsning, hvor kun Kirkevangen skal lukkes, mens Skebjergvej holdes åben for alle trafikanter ved hjælp af en midlertidig vej udenom byggepladsen. Fordelen er, at entreprenøren kan arbejde samtidig på broerne på henholdsvis Kirkevangen og Skebjergvej og dermed gøre arbejdet hurtigere færdigt med færre gener i lokalområdet.
 
Baggrund 
Vejdirektoratet bygger lige nu 2. etape af Frederikssundmotorvejen mellem Motorring 4 og Tværvej ved Smørum. Vejen åbnes for trafik i 2015. Den samlede anlægssum er 1,1 mia. kroner.
 
Formålet med Frederikssundmotorvejen er at aflaste Frederikssundsvej, der er en af de mest trafikerede veje i landet, der ikke er udformet som motorvej eller motortrafikvej. Det skaber massive bilkøer og forsinkelser i myldretiden. Dertil kommer et stort antal trafikuheld på strækningen.
 
Motorvejen vil samtidig skabe sammenhæng med det øvrige motorvejsnet omkring hovedstaden og give en bedre og sikrere trafikafvikling i hele regionen.
 
Motorvejsstrækningen på 5 km anlægges af E. Pihl & Søn A.S., mens det hollandske konsortie TBI Infra B.V & Van Gelder B.V. anlægger Tværvej på 3,8 km.
 
Læs mere om projektet på www.vd.dk/m12.
 
Yderligere oplysninger:
Projektleder Niels Gottlieb, Vejdirektoratet,
tlf.: 7244 3623
 
Project Manager Jan Hundsdörfer, NOROQ GmbH,
tlf.: +49 (0) 151 4672 1066     
Oprettet
18-04-2013.
Senest opdateret
19-04-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index