Søg
Pressemeddelelse

Mange biler på vejene første lørdag i efterårsferien

Ferietrafikken starter allerede fredag den 10. oktober om eftermiddagen. Dog bliver lørdagene i efterårsferien de helt store rejsedage – det vil sige både den 11. oktober og den 18. oktober.
09. oktober 2014
Uge 42 er lig med skolerne efterårsferie. Trafikalt betyder det andre trafikmønstre end normalt.
 
Til dem, der ikke er så heldige at holde efterårsferie, er den gode nyhed, at der på hverdagene i uge 42 bliver god plads på vejene, og dermed kortere rejsetid i både morgen- og eftermiddagstrafikken.
 
Lørdagene i efterårsferien er nogle af de tættest trafikerede på hele året
Lørdag den 11. oktober er feriens store udrejsedag med ekstra mange biler på vejene. Den mest omfattende rejsetrafik bevæger sig denne lørdag vestover fra Sjælland hen over Fyn eller via Sjællands Odde til Jylland. Der vil også være en del sydgående trafik i retning mod den dansk-tyske grænse via både Lolland/Falster og Sønderjylland.
 
Lørdag den 18. oktober er tilsvarende efterårsferiens største hjemrejsedag med mest trafik østover fra Jylland mod Sjælland og nordover fra færgeruterne ved Rødby og Gedser samt grænseovergangen ved Padborg.
 
Prognose-Efterårsferien.png

Oversigt over særligt trafikerede strækninger og større vejarbejder
Her er de strækninger, hvor vi forventer tæt trafik og risiko for kødannelser i og omkring efterårsferien. Vær opmærksom på, at der på grund af vejarbejder er skærpede hastighedsbegrænsninger og smallere kørespor på flere af de mest trafikerede motorveje.
 
DK-kort-efterårsferien.png
Hold dig orienteret om den aktuelle trafiksituation
Ud over de store anlægsarbejder på Køge Bugt Motorvejen, Helsingørmotorvejen og på rute 15 mellem Århus og Silkeborg er rigtig mange andre strækninger berørt af forskellige vejarbejder, der kan påvirke rejsetiden.
 
Du kan holde dig opdateret om din rejserute på Trafikinfo eller via vores landsdækkende app "Trafikinfo".
 
På dage med ferietrafik, er det i øvrigt en god idé at tage af sted i god tid, da forsinkelser kan forekomme på både motorveje og større landeveje. Kør helst på de mindre belastede tidspunkter om morgenen og aftenen.
 
Læs Vejdirektoratets komplette prognose for efterårsferien her
 
Yderligere oplysninger:Vejdirektoratets TrafikInformationsCenter, tlf.: 2061 2664
Oprettet
09-10-2014.
Senest opdateret
09-10-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index