Søg
Pressemeddelelse

Ministeren giver prisen for Årets Cykelturismeløsning 2015 til Bed+Bike

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt overrækker for første gang prisen for et initiativ, som får flere til at træde i pedalerne under deres ferie i Danmark. Og vinderen er Aktiv Danmark med ordningen Bed+Bike.
25. september 2015

​Over 1,2 mio. cykelturister tilbringer årligt deres ferie på at cykle rundt i Danmark. Men der er plads til mange flere. Derfor udskrev Vejdirektoratet i foråret en konkurrence om årets cykelturismeløsning, som kan få flere til at svinge sig op i sadlen under deres ferie her i landet. 
 
”Danmark er et skønt cykelland, og det er min vurdering, at vi ikke udnytter potentialet fuldt ud for cykelturismen. Med kåring af årets cykelturismeløsning håber jeg på, at flere vil gennemføre initiativer, som kan være med til at fremme cykelturismen,” siger Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt. 
 
Det er Aktiv Danmark med deres kvalitetsmærkning af cykelvenlige overnatningssteder, der løb med sejren i år. Bed+Bike er et kvalitetsstempel, som gør det nemt for cykelturisten at vælge et hotel, vandrerhjem eller campingplads, som imødekommer cyklisters behov. Bed+Bike tilbyder blandt andet sikker opbevaring af cykler og mulighed for at låne det mest nødvendige værktøj. 
 
Mærkningsordningen stammer fra Tyskland og er også indført i andre europæiske lande. Det giver genkendelighed for cykelturisterne og øget markedsføringsværdi især i Tyskland, hvor ca. 40 pct. af cykelturisterne i Danmark kommer fra ifølge VisitDenmarks opgørelse.
 
”Bed+Bike ved Aktiv Danmark er et godt eksempel på, hvordan en ordning kan være med til at give overnatningssteder øgede indtægtsmuligheder og samtidig være med til at tiltrække flere cykelturister fra både Danmark og udlandet,” siger Hans Christian Schmidt. 
 
Vinderne blev udpeget af Ekspertgruppen for Cykelturisme i stærk konkurrence med 21 ansøgninger fra hele landet. 
 
”Vi er meget tilfredse med at have modtaget 21 ansøgninger, som dækker over en bred vifte af spændende projekter. Det viser, at der allerede arbejdes på at gøre Danmark til en attraktiv destination for cykelturister. Men jeg er sikker på, at vi kan få endnu flere cykelturister til at tilbringe deres ferie her – blandt andet  ved at fremhæve de gode initiativer,” siger Andreas Egense, formand for Ekspertgruppen for Cykelturisme og afdelingsleder i Vejdirektoratet.  
 
Gode projekter i hele landet
Vinderen blev udpeget i stærk konkurrence med især tre andre ansøgere, som tilsammen illustrerer en bred vifte af initiativer inden for fremme af cykelturisme. De tre projekter er:

    MTB-tours med projektet om at samarbejde med et tysk udlejningsfirma om at leje cykler ud ’one-way’ mellem København og Berlin. Cykelturisten kan enten leje en cykel i København og aflevere den i Berlin eller vice versa.
    VisitNordsjælland med projektet ”Kærlighed på cykel et cykelturismekoncept” som både fortæller en inspirerende historie om at holde cykelferie i Nordsjælland, og som samtidig indeholder konkrete produkter og ferieforslag i det nordsjællandske.
    Kirkefondet med projektet cykelvenlige vejkirker som har udviklet krav og mærkning til de cykelvenlige vejkirker. Det første år, 2014, blev 108 ud af 407 vejkirker til cykelvenlige vejkirker. En ordning som både tilbyder ly for vejr og vind og en kulturel oplevelse.  
 
Yderligere oplysninger:
Projektleder Mette Dam Mikkelsen, Vejdirektoratet, mdm@vd.dk, 4164 3198.
Pressekonsulent Kristine Racina, Vejdirektoratet, kraa@vd.dk, 2251 3612, twitter: @kristinepaavej

Oprettet
25-09-2015.
Senest opdateret
25-09-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index