Søg
Pressemeddelelse

Nordjyske sejrherrer

Med en stærk slutspurt fravristede nordjyderne Vestegnen sejren
22. september 2014

​En flot slutspurt.

Det skulle der til, før nordjyderne kunne kalde sig for sejrherrer efter en hård dyst med Vestegnen.

Vi taler naturligvis om trafikanterne i Nordjylland, der netop har vundet Vejdirektoratets konkurrence om at køre mest ansvarligt forbi vejarbejder.

Konkurrencen er en del af kampagnen Vores Fart, der handler om at få danskerne til at lette trykket på speederen, når de kører forbi vejarbejder. Kampagnen har været bygget op omkring seks udvalgte vejarbejder. Her har Vejdirektoratet i de sidste tre uger målt bilisternes hastigheder. Og vinderen er blevet den region, der havde flest lovlydige bilister.

Og vinderne skal altså findes i Nordjylland.

Tallene viser, at 67 procent af trafikanterne overholdt hastighedsgrænsen ved vejarbejdet  ved Svenstrup, der ligger i Nordjylland. Og det var lige netop én procent mere end Vallensbækgrenen på Vestegnen. Og endnu ét point derefter kom Nordsjælland i en tæt Top 3.

”Det har været spændende at følge dysten i toppen af feltet, og jeg vil gerne lykønske trafikanterne fra Nordjylland med sejren,” siger trafikdirektør Niels Chr. Skov Nielsen fra Vejdirektoratet. ”Men jeg synes stadig, at der er rum til forbedringer. Når mindst en tredjedel af trafikanterne kører for hurtigt forbi vejarbejder, så understreger det, at der er behov for en kampagne som Vores Fart.”

For bag konkurrencen gemmer de dystre tal sig: Sidste år kom der i gennemsnit en trafikant til skade ved et vejarbejde hver sjette dag.

”Derfor er budskabet ganske enkelt: Overhold farten, så kommer vi alle nemt og sikkert frem,” siger Niels Chr. Skov Nielsen.

Kampagnen har benyttet sig af en utraditionel metode, der kaldes nudging – altså at "puffe" til trafikanternes adfærd ude på vejene ved at appellere til deres flokdyrsmentalitet.

Det er blandt andet sket ved hjælp af skilte med teksten ”Din fart smitter” og elektroniske tavler, der har blinket, hvis trafikanterne har kørt for stærkt.

Læs mere om kampagnen her.

Yderligere oplysninger
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf.: 7244 3032, mail: man@vd.dk

 

 Fakta om kampagnen

 

• I 2013 var der 247 ulykker ved vejarbejder, og 67 personer kom til skade. Det betyder, at der i gennemsnit skete en ulykke med personskade ved et vejarbejde herhjemme hver sjette dag.
• Farven "Baker Miller Pink" på kampagneplakaterne er valgt, fordi undersøgelser viser, at farven har en beroligende effekt. F.eks. er den blevet brugt til at berolige voldelige fængselsindsatte.
• I forbindelse med sidste års kampagne faldt gennemsnitsfarten med 3,2 km/t

Kampagnen involverer seks regionale vejarbejder:
• Udbygning af Helsingørmotorvejen
• Udbygning af Fynske Motorvejn Nr. Aaby – Middelfart
• Vedligeholdelsesarbejde af bro ved Vallensbæk
• Vedligeholdelsesarbejde af bro ved Bjæverskov
• Ny rundkørsel ved Tjæreborg, Esbjerg
• Krydsombygning ved Svenstrup syd for Aalborg 

Oprettet
22-09-2014.
Senest opdateret
24-09-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index