Søg
Pressemeddelelse

Nu åbner hærvejs-rastepladserne på Midtjyske Motorvej

Rastepladserne på Midtjyske motorvej - Rute 18/30 mellem Riis og Ølholm - åbnede for trafikanterne i dag fredag den 22. februar.
22. februar 2013

​Pladserne ligger mere præcist mellem frakørsel 7 Givskud og frakørslen ved Tørring. Rastepladserne har fået navnet Hærvejen Nord og Syd.

 

Den ti kilometer lange udbygning af Midtjyske Motorvej åbnede for trafik den 17. september 2012.  Åbningen skabte en sammenhængende motorvej mellem Brande Syd og frakørslen ved Tørring. En stækning på 23 kilometer motorvej. Men rastepladserne midt på strækningen – Hærvejen Nord og Syd – var ikke klar til at åbne samtidig med vejen. Det dårlige vejr i efteråret og senere frosten satte en stopper for de sidste arbejder, der måtte vente til foråret 2013.


Men nu er parkeringsarealer og toiletbygninger åbne, og der er adgang til pladserne. Vejdirektoratet giver dermed trafikanterne mellem Vejle og Herning (rute 18) og trafikanterne på Vestvejen (rute 30 mellem Horsens og Esbjerg) muligheden for at tage en pause i køreturen, fortæller projektleder Niels Jørgen Larsen fra Vejdirektoratet.
 
”Vi er tilfredse med, at rastepladserne nu er tilgængelige for trafikanterne. Det er vigtigt, at vi giver folk en mulighed for at strække benene på en lang køretur."
 
Særlige rastepladser med mange muligheder
Rasteplads Hærvejen består af to rastepladser, en på hver side af motorvejen. Der er gjort meget ud af at indrette pladserne, så de tilgodeser alle besøgende – lige fra lastbilchaufføren til hundeejeren og børnefamilien.
 
Udover at indeholde toiletter og borde/bænke, indeholder rastepladserne også en hundeskov og en legeplads til børnene samt redskaber til motion og udstrækning for de besøgende, der har siddet længe i bilen. Beplantningen og det sidste udstyr bliver etableret i løbet af foråret, når frosten går af jorden.
 
Rastepladserne er designet med udgangspunkt i det omgivende landskab – både i valget af farver og materialer. Rastepladserne har derfor fået et råt udtryk med ubehandlet støbejern, corten-stål og enkle, sorte overflader. Det er kun toiletfaciliteterne, der er helt klar nu.
 
Ikke tankanlæg på rastepladserne endnu
Rastepladserne har ikke tankanlæg, men er forberedt til en eventuel senere udbygning, hvis trafikmængden på strækningen bliver stor nok til at drive en rentabel tankstation.

På Midtjyske Motorvej er der med åbningen af Hærvejsrastepladsen nu to sæt rastepladser. Syd for Herning er der anlagt en dobbeltsidet rasteplads Søby Øst og Søby Vest. Denne rasteplads er også forberedt til tankanlæg.
Der er en afstand på omkring 40 kilometer mellem de to rastepladser, hvilket sikrer en behagelig og sikker rejse, tilsvarende er der omkring 40 kilomter til Ejer Bavnehøj og Skærup rastepladser.  Trafikken på både rute 18 og rute 30 får gavn af faciliteterne.
 
Motorvejen mellem Riis og Ølholm indgår i Vejdirektoratets motorvejsprojekt mellem Riis og Vejle, der også omfatter en ny motorvej mellem Ølholm og Vejle Nord samt en udvidelse af E45 mellem tilslutning 59 Hornstrup og 60 Vejle N. Motorvejen åbner til efteråret 2013.
 
Yderligere oplysninger
 
Projektleder Niels Jørgen Larsen
Tlf.: 7244 2258
Email: njl@vd.dk
 
Kommunikationsmedarbejder
Bjørn Kock Sørensen
Tlf.: 7244 2326
Email: bjks@vd.dk
 
Luftfoto af rastepladserne fra oktober 2012. Foto: Petri & Betz

Luftfoto af rastepladserne fra oktober 2012. Foto: Petri & Betz

 

Skitse af Hærvejen Nord. Møller & Grønborg
Skitse af Hærvejen Nord. Møller & Grønborg

 

 Vejprojekt

 
Oprettet
22-02-2013.
Senest opdateret
22-02-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index