Søg
Pressemeddelelse

Nu bliver det lettere at køre med elbil herhjemme

Det bliver meget nemmere at komme omkring i en elbil, når Vejdirektoratet inden længe åbner ti nye ladestandere i Jylland.
03. marts 2015
Ladestanderne bliver opstillet ved motorvejen fra Himmerland til Frøslev og udgør en markant forbedring af transportvilkårene for dem, der kører i elbiler på det hjemlige vejnet.

"Det skal være nemt og bekvemt at lade sin bil op. For hvis det er det, vil folk jo gerne køre i elbil. Det ved vi fra tidligere undersøgelser. Og med de ti nye ladestandere bliver det enklere og mere trygt for elbil-brugere at tage på længere køreture i Jylland," siger transportminister Magnus Heunicke.

Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen, som selv kører i elbil, er begejstret for hver en ny ladestander, der bliver sat op:

"Med de nye ladestandere bliver Danmark bundet bedre sammen på alle leder og kanter. Elbiler er en af fremtidens grønne transportmidler, og det skal være nemt at køre grønt. De nye ladestandere gør det betydeligt nemmere at komme rundt i landet med elbiler, og det er afgørende, hvis flere danskere fremover skal droppe benzinbilen," siger han.

"Elbilister får nu en langt bedre dækning af ladestationer til deres biler. Hvor de før i tiden skulle søge ud på bivejene for at finde en ladestander, så kan de nu oplade deres biler nemt og bekvemt langs motorvejen. Vi håber, at det vil gøre det mere attraktivt for folk at vælge en elbil som transportmiddel," siger trafikdirektør i Vejdirektoratet Niels Tørsløv.

Den nye kæde af ladestandere vil supplere de 13, der blev åbnet før jul, og som ligger på øst-vest korridoren fra København til Aarhus samt ved Farøbroerne.

Ladestanderne bliver opført af virksomhederne E.ON og CLEVER, der har vundet Vejdirektoratets udbud.

E.ON opstiller seks landstandere på Nordjyske Motorvej, Esbjerg Motorvejen og Sønderjyske Motorvej, mens CLEVER opstiller fire landestandere på Nordjyske Motorvej og Sønderjyske Motorvej.

Det er planen, at alle ladestanderne skal stå klar i løbet af efteråret. Men de første ladestandere vil dog formentlig være klar allerede til sommerferietrafikken i slutningen af juni.

"Vi har allerede opstillet de første 13 hurtigladere i korridoren mellem Århus og Købehavn sidst i 2014, og de er velbesøgte, så vi ser tydeligt at behovet er der, og vi glæder os til at koble mere af Danmark på den elbilmotorvej, som er så vigtig for at binde landsdelene sammen", siger Tore Harrithøj, administrerende direktør i E.ON Danmark.

"CLEVERs mål er at gøre det let at køre elbil. Derfor har vi siden 2012 bygget en korridor af hurtigladere langs motorvejen fra København til Århus, som bliver flittigt brugt. Derfor er vi rigtig glade for, at nu at kunne supplere vores motorvejsnetværk med yderligere fire ladestandere, så det bliver endnu mere fintmasket og attraktivt at køre elbil," siger Lars Bording, adm. direktør CLEVER.

Se den præcise placering af de nye ladestandere.

Yderligere oplysninger:
Trafikdirektør Niels Tørsløv, tlf. 7244 3405, mail: nit@vd.dk
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk
Oprettet
03-03-2015.
Senest opdateret
03-03-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index