Søg
Pressemeddelelse

Nu bliver det mere enkelt at være motorvejstrafikant ved Vejle

Det omfattende og komplicerede vejarbejde på motorvejen omkring Vejle har længe tæret på trafikanternes tålmodighed. Men nu bliver arbejdet lidt enklere at overskue.
25. februar 2013

​Det vestlige, sydgående spor mellem motorvejskryds Skærup og til- og frakørsel Vejle Syd er nemlig færdigudbygget fra to til tre spor. Nu mangler det østlige, nordgående spor, og vejarbejdet begynder torsdag den 28. februar klokken 06.00. På en strækning på omkring otte kilometer lægges trafikken om for at færdiggøre det sidste større element i projektet -  udbygningen af den østlige side.

Omlægningen af trafikken vil give trafikanterne en mere enkel køretur i forhold til sidste år, da Vejdirektoratet udbyggede vestsiden af motorvejen. Omlægningen er tilmed den sidste, inden motorvejen er færdig til efteråret.

Al trafik skal køre i den vestlige side af motorvejen
Når arbejdet begynder skal al motorvejstrafikken mellem motorvejskryds Skærup og til- og frakørsel Vejle Syd køre i den vestlige side af motorvejen på fire smalle spor.  Vejdirektoratet lukker nemlig de østlige, nordgående spor helt for trafik på en strækning på omkring otte kilometer.

Mens trafikken kører i begge retninger i det vestlige, sydgående spor, udbygger Vejdirektoratet den østlige side fra to til tre spor. Arbejdet i den østlige side varer frem til udgangen af november 2013, hvor den udbyggede motorvej åbner.

Trafikanterne, der kører mod nord, skal derfor være særligt opmærksomme ved motorvejskryds Skærup, hvor omlægningen til den vestlige side sker, samt kort før til- og frakørsel Vejle Syd, hvor trafikken bliver ledt tilbage igen.

Der er desuden ingen nødspor i nordgående retning, men der er etableret nødlommer i midterrabatten. Den sydgående trafik skal være opmærksom på modkørende trafik på denne strækning. Hastighedsbegrænsningen på strækningen bliver maksimalt 80 km/t.

vejarbejdet ved Vejle

Overskuelig og sikker trafikafvikling samt hurtigt arbejde
Den trafikale løsning med trafik i kun den ene side af motorvejen er mere trafiksikker, da trafik og vejarbejde er helt adskilt. Arbejdet kan desuden gennemføres hurtigere, da det foregår uforstyrret på den anden side af midterautoværnet, fortæller projektleder i Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen.

”Ved at have trafikken og byggepladsen adskilt på denne måde, slår vi to fluer med et smæk. Trafikanterne vil opleve en mere enkel køretur, og entreprenøren får mulighed for virkelig at lægge kræfterne i, så vi kan blive hurtigt færdige,” siger han.

Derudover er det også mere sikkert for vejarbejderne på byggepladsen, fordi de er afskærmet for trafikken bag midterautoværnet, påpeger Robin Højen Madsen.

Trafik i seks spor til efteråret
Trafiksituationen bliver opretholdt helt frem til november 2013, hvor østsiden af motorvejen er færdigudbygget. Herefter vil der være trafik i alle seks spor på motorvejen mellem Skærup og Vejle Nord.

Under arbejdet vil der være fuld adgang til de to rastepladser Skærup Øst og Vest.

Yderligere oplysninger:

Projektleder
Robin Højen Madsen
Tlf.: 7244 2276
Email: rhm@vd.dk  

Kommunikationsmedarbejder
Bjørn Kock Sørensen
Tlf.: 7244 2316
Email: bjks@vd.dk

 

 Vejprojekt

 
Oprettet
25-02-2013.
Senest opdateret
25-02-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index