Søg
Pressemeddelelse

Nu får elbilerne flere hurtigladere langs de jyske motorveje

Fra i morgen, fredag den 24. juli, bliver det lettere at komme omkring med elbil i Jylland. Her åbner nemlig seks nye hurtigladestationer langs de jyske motorveje.
23. juli 2015

​Hurtigladerne ligger op og ned ad Jyllands længdeakse, fra Frøslev i Sønderjylland og til Himmerland i det nordjyske. Dermed udgør de en markant forbedring af transportvilkårene for folk med elbiler herhjemme.

"Danskerne vil rigtig gerne køre i elbiler, det ved vi fra tidligere undersøgelser," siger områdechef Gitte Hoeg fra Vejdirektoratet.

"Men de vil have, at det skal være nemt og bekvemt at lade elbilen op. Og med adgangen til flere ladesteder bliver det nemmere og mere trygt for elbilister at tage på længere køreture i det jyske."

De nye stationer føjer sig til det net af ladestationer for elbiler, som Vejdirektoratet på det seneste har etableret over hele landet.

Før jul åbnede Vejdirektoratet 13 ladestandere, der ligger på øst-vest korridoren fra København til Aarhus samt ved Farøbroerne.

Nu kommer altså seks nye ladestandere – en på hver side af motorvejen - på disse rastepladser:

• Nordjyske Motorvej ved Himmerland v og Himmerland Ø
• Esbjerg Motorvejen ved Harte Nord og Harte Syd
• Sønderjyske Motorvej ved Frøslev Øst og Frøslev Vest

Placeringen langs motorvejen giver en stor fordel for elbilisterne, der dermed ikke behøver at køre væk fra vejen for at lade deres biler op.

"Hvor folk tidligere har været nødt til at søge bort fra motorvejsnettet for at finde en ladestation, kan de nu lade op på en rasteplads. Vi håber, at det vil bidrage til at gøre elbilen mere attraktiv som transportmiddel," siger Gitte Hoeg.

Ladestanderne opføres af energivirksomheden E.ON, der vandt seks af de placeringer, som Vejdirektoratets udbud tidligere på året.

"Med de seks nye ladesteder, driver E.ON 19 hurtiglade-steder langs de danske motorveje, hvor både danske og udenlandske elbilister kan lade deres elbil på cirka en halv time, når de er på farten," siger Susanne Tolstrup, kommunikationschef i E.ON.

"Danmark har faktisk en af de bedste ladeinfrastrukturer i Europa, i E.ON alene råder vi i dag over cirka 1.000 offentlige ladepunkter, og det er med til at øge både tryghed og mobilitet og give flere mod på skiftet til den miljøvenlige elbil."

Ved samme udbud vandt Clever retten til at drive elladestandere fra rastepladserne Gudenå Øst og Vest i Midtjylland og Ustrup Øst og Vest i Sønderjylland. Clever indvier disse i løbet af efteråret.

Begge virksomheder opsætter hurtigladere, der passer til alle typer af elbiler.

Se et kort over de nye ladestandere.

Yderligere oplysninger:
Områdechef Gitte Hoeg, tlf. 7244 2355, mail: gho@vd.dk
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk
Kommunikationschef, E.ON, Susanne Tolstrup, tlf 3038 6112, mail: susanne.tolstrup@eon.dk

Oprettet
23-07-2015.
Senest opdateret
23-07-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index