Søg
Pressemeddelelse

Nu går reparationen af Aggersundbroen i gang

Vejdirektoratet går i starten af maj i gang med et større reparationsarbejde af brodækket på Aggersundbroen. Arbejdet skal sikre holdbarheden af broens betondæk i de kommende årtier.
27. april 2015

​30 år mere. Så længe regner Vejdirektoratet med, at Aggersundbroen kan holde endnu efter de kommende reparationer.

Den eksisterende belægning og fugtisolering på Aggersundbroen skal brydes op og udskiftes. Vejdirektoratet kender nu tidsrammen for renoveringen. Arbejdet går i gang den 4. maj og forventes afsluttet ultimo juni 2015.

Broen vil generelt være åben for trafik gennem hele arbejdsperioden, men der vil være forskellige gener undervejs for bilisterne på rute 29 ved Aggersund. Det drejer sig blandt andet om perioder med smallere vejbaner og nedsatte hastigheder.
 
Desuden vil der være kortvarige spærringer af broen om natten. Dette gælder for al trafik undtagen politi og ambulance. Disse natspærringer varsles separat ved skiltning og på www.trafikken.dk. Man kan desuden følge med på Vejdirektoratets hjemmeside for Aggersundbroen.

Fodgængere og cyklister kan passere broen i hele perioden.

Af hensyn til medarbejdernes sikkerhed vil der være lysregulering ved broen, mens vi arbejder. Men ud over eventuel ventetid i forbindelse med lysreguleringen forventer Vejdirektoratet ikke, at arbejdet øger rejsetiden omkring broen. Myldretidstrafikken og klapåbninger kan dog ligesom før betyde en del kø.

Renoveringen af Aggersundbroen skulle egentlig være foregået allerede sidste sommer, men Vejdirektoratet udsatte arbejdet efter ønske fra kommuner og landbrug i regionen, da man var bekymret for de konsekvenser, arbejdet ville få for trafikken over den centrale bro.

Nu glæder Vejdirektoratet sig til at komme i gang og blive færdige.
 
”Renoveringen af broen er helt nødvendig, og vi forsøger naturligvis at gøre arbejder færdig så hurtigt som muligt. Vejdirektoratet beklager de gener arbejdet medfører for såvel trafikanter som naboer til broen,” siger projektleder Christian Bugge Hansen.

Hent her et billede af Aggersundbroen.


Yderligere oplysninger:
Christian Bugge Hansen, projektleder: 7244 2298, cbh@vd.dk
Kim Michelsen, kommunikationskonsulent, 7244 2318, kimi@vd.dk

Oprettet
27-04-2015.
Senest opdateret
27-04-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index