Søg
Pressemeddelelse

Nu kommer der ny asfalt på Motorring 4

Nu går Vejdirektoratet i gang med at lægge det sidste, øverste lag asfalt på Motorring 4 mellem Taastrup og Frederikssundmotorvejen.
15. maj 2014

​Asfalten er støjdæmpende og er det sidste arbejde på den vigtige pendlerstrækning, som sidste år blev udvidet fra 2 til 3 kørebaner i hver retning.

Vejdirektoratet åbnede tilbage i oktober 2013 for trafik på de nye kørebaner et år før planlagt, men har ventet på varmere temperaturer, før den sidste asfalt kunne lægges.
 
"Vi har været glade for at kunne åbne den udbyggede motorvej for trafik hurtigt allerede sidste år, men må samtidig erkende, at bilisterne nok har haft en lidt ujævn køreoplevelse visse steder på strækningen det sidste års tid. Nu får vi så lagt det sidste lag asfalt på vejen. Vi håber, at de mange daglige bilister vil være tålmodige og vise hensyn, mens vi gør arbejdet færdigt i de kommende måneder, når nu de kan se frem til frisk, støjdæmpende asfalt senest på den anden side af sommerferien," siger Christian Tolderlund, der er projektleder i Vejdirektoratet.
 

(Klik på oversigtskortet for at få det vist i stor version)
 
Asfaltarbejdet begynder allerede så småt efter St. Bededagsferien mandag den 19. maj, hvor der i første omgang lægges asfalt på de nye ramper og i motorvejskrydset, hvor Motorring 4 møder Frederikssundmotorvejen ved Ballerup. Derefter begynder det helt store arbejde på selve Motorring 4 fra 1. juni og frem til efter sommerferien den 10. august. Der vil i samme periode også blive lagt ny asfalt på Rovej og Ballerupvej.
 
Øget rejsetid
Arbejdet på selve Motorring 4 vil uden tvivl betyde en del køkørsel omkring motorvejskrydset i myldretiden både morgen og eftermiddag med risiko for en forøget rejsetid på op imod 15-20 minutter. Vejdirektoratet opfordrer til, at man planlægger sin rejse efter forholdene henover sommeren.
 
Der vil blive arbejdet dag og nat for at få arbejdet gjort færdigt hurtigst muligt, så vejen senest er klar efter sommerferien. På Motorring 4 vil der i dagtimerne være to kørebaner i hver retning, mens der om natten i perioder kun vil være én kørebane i hver retning. I selve motorvejskrydset vil der i dagtimerne være skiftende tidspunkter, hvor der kun vil være én kørebane i hver retning.
 
Højeste tilladte hastighed på strækningen under arbejdet er 80 km/t.
 
Vejdirektoratet forventer naturligvis at åbne for dele af strækningen, efterhånden som arbejdet bliver færdig. Vi beklager de gener, som dette nødvendige arbejde medfører trafikanterne på strækningen.
 
Yderligere oplysninger:
Projektleder Christian Tolderlund, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 3731
Kommunikationskonsulent Andrew Crone-Langkjær, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 3621
Oprettet
15-05-2014.
Senest opdateret
15-05-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index