Søg
Pressemeddelelse

Nu starter broarbejdet på Helsingørmotorvejen

Arbejdet på de tre manglende broer på udbygningen af Helsingørmotorvejen går nu i gang. Det er den vigtige bro ved Øverødvej ved Gl. Holte, der som den første bliver gjort færdig, så broen og ramperne kan åbne for trafik til december.

 


01. juni 2015
Den ene halvdel af broen har været færdig og åben for trafik siden sidste efterår, men nu gælder det den anden halvdel. Samtidig skal ramperne til motorvejen også gøres færdige.
 

"Broen ved Øverødvej er vigtig for pendlerne og ikke mindst adgangen til motorvejen for de mange beboere i området. Med denne bro tager vi et stort skridt i vores bestræbelser på at gøre den samlede udbygning af motorvejen færdig efter planen," siger Erik Stoklund Larsen, der er anlægschef i Vejdirektoratet.I første omgang skal stilladset ved broen sættes op. Derefter følger støbeformen, hvorefter selve støbningen finder sted. Endelig skal de bærende piller støbes, og selve vejen over broen skal anlægges.

 
For trafikanterne på motorvejen vil stilladsarbejdet og støbningen kun give anledning til få gener.
 
Der er valgt en stilladstype, hvor alle kørebaner under broen kan holdes åbne i den nuværende bredde, mens arbejdet står på. Der vil dog komme enkelte perioder - typisk en weekend - frem til åbningen af broen i december, hvor det vil være nødvendigt at spærre spor på motorvejen af hensyn til arbejdspladsen og sikkerheden.
 
Efter åbningen af Øverødvej tager Vejdirektoratet fat på broerne ved Gøngehusvej og Egebækvej, som forventes at kunne åbne henholdsvis i maj og september 2016, hvor også den samlede udbygning kan åbne som planlagt med tre kørebaner i hver retning.
 
Broarbejdet på den omfattende udbygning af motorvejen på strækningen mellem Hørsholm og Holte har været sat på pause siden det delvise brokollaps i forbindelse med brostøbningen på Egebækvej i september sidste år ved Nærum.
 
Arbejdet på broerne vil finde sted under nye, skærpede tilsynsregler, som Vejdirektoratet har indført som følge af det delvise brokollaps.
 
Yderligere information:
Anlægschef Erik Stoklund Larsen, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 3449
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 3032
Oprettet
01-06-2015.
Senest opdateret
02-06-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index