Søg
Pressemeddelelse

Ny App skal hjælpe trafikanterne gennem vinteren

Vejdirektoratet har udviklet en ny App med vigtige informationer om vejenes og trafikkens tilstand i vintermånederne
07. november 2013
​Den kolde tid med sne og is på vejene nærmer sig. Det kan være svært at køre på frostglatte veje, når man skal på arbejde, hente børn eller handle ind i de mørke, kolde måneder.

Derfor har Vejdirektoratet i samarbejde med kommunerne lavet ny app, der skal hjælpe trafikanterne bedst muligt gennem vinteren. App´en hedder Vintertrafik, og den giver bilisterne alle de informationer om vejenes tilstand og vejret, som de har brug for, før de starter deres bil.

Med nogle få og hurtige klik på sin mobiltelefon kan man få et overblik over de veje, man skal køre på, og svar på spørgsmål som: Er vejen saltet og ryddet? Skal jeg køre tidligere, fordi der er risiko for glatføre? Hvad er temperaturen helt nede ved asfalten?

Vintertrafik app’en besvarer spørgsmålene ved at præsentere samme nyttige information, som findes på Vintertrafik.dk – en hjemmeside, der specielt ved dårligt vejr, som fx snestorm, har op til 200.000 besøg på et døgn. De seneste år har vi i Vejdirektoratet kunnet se, at flere og flere af de besøgende har forsøgt at tilgå informationerne via en mobiltelefon, og ved hjælp af den nye app kan vi give disse brugere en endnu bedre service.

”Med vores nye Vintertrafik app forsøger Vejdirektoratet at være med til at guide bilisterne nemt og sikkert gennem vinteren,” udtaler Vejdirektør Per Jacobsen. ”Jeg håber, at rigtig mange trafikanter vil downloade app´en og få glæde af dens tjenester i den forestående vinter.”

App’en indeholder følgende informationer:

• Glatføre
• Seneste saltning
• Trafikmeldinger
• ’Live’ billeder (fra over 200 webkameraer)
• Temperaturmålinger af vej og luft (fra ca. 400 målestationer)
• Vindretning og styrke (fra ca. 30 målestationer)

Vejdirektoratet og landets kommuner laver indmeldinger til Vintertrafik i perioden 1. oktober til 30. april.

App’en er ikke lavet til brug under kørslen. Den er lavet til brug, inden man går ud til bilen. App’en er gratis og kan hentes i App Store eller Google Play.

Yderligere oplysninger:
AC-medarbejder Sine Dyreborg, Vejdirektoratet, tlf. 7244 3408, mail: sjl@vd.dk
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, Vejdirektoratet, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk
Oprettet
07-11-2013.
Senest opdateret
07-11-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index