Søg
Pressemeddelelse

Ny App skal hjælpe trafikanterne i Nordjylland

Nu er det muligt at få det trafikale overblik via sin smartphone
27. februar 2014

​App’en Trafikken Nordjylland har set dagens lys, og giver adgang til trafikinformation med særlig relevans for trafikanterne i Nordjylland.


App’en indeholder samme information, som man kan finde på www.trafikken.dk/Nordjylland. Det vil sige information fra både bus, tog og bil. Tog- og businformation er begrænset til Nordjylland, mens information fra vejene dækker hele landet.

 

”App’en er tænkt som en tjeneste, man hurtigt kan tjekke inden man tager afsted. Det er eksempelvis let, at ”bladre” mellem webkamerabillederne fra de mange webkamera, der står langs vejene i hele landet. Vi kan se på brugertallene fra hjemmesiden, at det er noget af det, trafikanterne er særligt glade for,” udtaler projektleder Christian von Huth fra Vejdirektoratet.


Aktuelle rejsetider, live p-info samt bro- og tunnelinformation
Trafikken Nordjylland har ekstra fokus på Limfjordsbroen og – tunnelen. Bliver et spor i tunnelen spærret eller er broen oppe, så vises det på kortet med trafikinformation.

 
”I Aalborg Kommune er vi glade for, at vores rejsetidssystem og vores parkeringsinformationssystem nu kan komme endnu mere til nytte. I app’en Trafikken Nordjylland kan man se aktuelle rejsetider for udvalgte strækninger samt nærmeste ledige P-plads og få anvist ruten dertil, via telefonens indbyggede navigation,” siger Ulrich Clausen, Trafikingeniør i Aalborg Kommune.


Det er vigtigt både af hensyn til trafikflowet og miljøet i byen, at man ikke skal lede længe efter en ledig parkeringsplads. For de handlende er det også meget afgørende. Flemming Thingbak, direktør i Aalborg City, hilser derfor den nye app velkommen, så kunder i Aalborg City nu kan finde den nærmeste ledige P-plads ved hjælp af deres smartphone.


App’en findes til iPhones og Androids. Den er udviklet i et samarbejde mellem Vejdirektoratet og Aalborg Kommune som en del af det strategiske trafikledelsessamarbejde, der forgår mellem Aalborg Kommune, Vejdirektoratet, Nordjyllands Trafikselskab og Nordjyllands Politi. 


Links til hjemmeside:www.trafikken.dk/Nordjylland
Link til App Store
Link til Google Play

Yderligere oplysninger:
Projektleder Christian von Huth, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 3499  mail: crvh@vd.dk
Trafikingeniør Ulrich Clausen, tlf.: 9931 2344, mail: ulrich.clausen@aalborg.dk

Oprettet
27-02-2014.
Senest opdateret
27-02-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index