Søg
Pressemeddelelse

Ny cykelsti langs Svendborgvej i Faaborg skaber sikker cykelrute

Vejdirektoratet bygger nu enkeltrettede cykelstier i begge sider af Svendborgvej i Faaborg på Fyn.
09. august 2013
Cykelstierne er en forlængelse af de eksisterende stier, der i dag ophører ved Hotel Faaborg Fjord. Stierne bygges fra hotellet frem til Strandgårdsparken på en strækning af omkring 270 meter.

Det er primært beboerne fra Strandgårdsparken, der får glæde af den nye cykelsti.

Øget trafiksikkerhed for cyklisterne på Svendborgvej er årsagen til byggeriet, forklarer projektleder i Vejdirektoratet Dorthe Hvid:

”Vi bygger stierne for at skabe en større trafiksikkerhed og tryghed for de mange cyklister, som dagligt skal til og fra Faaborg på cykel. Med de nye stier håber vi også på, at flere vil tage cyklen,” siger hun.

Helle giver sikker passage
Ud over stierne bygger Vejdirektoratet også en krydsningshelle ved Strandgårdsparken. Med hellen kan cyklisterne fra Strandgårdsparken stoppe op midt på Svendborgvej og dermed nemmere og mere sikkert kommer over på den anden side.
Arbejdet er netop begyndt, og Vejdirektoratet forventer at være færdige midt i oktober 2013. Anlægsarbejdet udføres af Engdal Entrepriser.

Vis hensyn under byggeriet
Mens cykelstien og hellen bliver bygget, kan det ikke undgås, at trafikanterne bliver generet. Der vil i en stor del af tiden kun være én vognbane fri forbi vejarbejdet.

”Vi håber på, at trafikanterne vil udvise lidt tålmodighed og tage hensyn til hinanden og vejarbejderne. Til gengæld lover vi, at blive så hurtigt færdige vi kan og give cyklisterne på Faaborgvej en trafiksikker cykelsti,” slutter Dorthe Hvid.

Yderligere oplysninger:
Projektleder Dorthe Hvid, 2532 3275, dhv@vd.dk
 
 

 Læs mere

 
Oprettet
09-08-2013.
Senest opdateret
09-08-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index