Søg
Pressemeddelelse

Ny cykelsti skaber glæde hos børn ved Tvis

Vejdirektoratet har netop åbnet en ny cykelsti mellem Gedbovej og Lille Urlundvej ved Tvis. Stien skulle først være åbnet næste år, men takket være velvillighed hos  lokale grundejere kan eksempelvis den lokale borger Steffen Knudsen glæde sig.
09. november 2015

​Anlægsarbejdet på Holstebromotorvejen er i fuld gang, og det medfører en række midlertidige eller permanente lukninger af veje omkring linjeføringen.

For nylig var Vejdirektoratet nødt til at lukke et stykke af Ll. Urlundvej ved Tvis, som gennemskæres af den kommende motorvej. Det betød, at cyklister ikke længere kunne køre ad Ll. Urlundvej langs med jernbanen og videre ind til Tvis. Der ventede derfor cyklister øst fra linjeføringen en længere omvej på 2,1 kilometer ad Morrevej og ud på Gedbovej.

Men nu har Vejdirektoratet netop åbnet en cykelstiforbindelse mellem to private fællesveje, sådan så Ll. Urlundvej og Gedbovej bliver forbundet via en kortere rute. Stien er en cirka 2,5 meter bred grussti.
Det glæder borgerne i området, som for eksempel familiefaderen Steffen Knudsen, der selv har tre børn, hvoraf de to er i skolealderen.

”Det var mig, der skrev til Vejdirektoratet og gjorde opmærksom på problemet. Cyklende skolebørn, som hver dag skal cykle til Tvis Skole, ville få en væsentlig længere vej uden en ny stiforbindelse. Den er så heldigvis kommet nu, og det er vi bare rigtig glade for. Det er super, at Vejdirektoratet lyttede, og at vi har fået stien lavet,” siger Steffen Knudsen, hvis familie selv bor på Ll. Urlundvej.

Janie Winther Ipsen er Vejdirektoratets projektleder på Holstebromotorvejen fra  Holstebro N til Aulum . Hun glæder sig over, at det er lykkes at finde en god løsning til cyklisterne i området. Ikke mindst de cyklende skolebørn.

”Vores plan var at etablere cykelstien mellem Gedbovej og Ll. Urlundvej til næste år, når ekspropriationerne af jord hos grundejerne var overstået. Vi blev så gjort opmærksom på af Steffen Knudsen, at det hastede med en løsning. Derfor tog vi kontakt til grundejerne, som vi indgik en aftale med om at måtte anlægge stien allerede nu. Jeg er selvfølgelig glad for, at vi kan hjælpe borgerne så hurtigt som muligt,” siger Janie Winther Ipsen.

 

Se cykelruten ved Tvis her.


Yderligere oplysninger:
Janie Winther Ipsen, projektleder: 2067 1060, jwi@vd.dk
Kim Michelsen, kommunikationskonsulent: 7244 2318, kimi@vd.dk

Oprettet
06-11-2015.
Senest opdateret
09-11-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index