Søg
Pressemeddelelse

Ny cykelsti ved Lumsås skal give bedre sikkerhed

Vejdirektoratet går nu i gang med at forbedre sikkerheden for de mange mennesker, der hver dag cykler på landevejen ved Lumsås. Det sker ved at anlægge en cykelsti ved Oddenvej fra Lumsås til Gl. Ebbeløkke.
30. april 2015

​Anlægsarbejdet går i gang mandag den 4. maj, og vi forventer, at cykelstien er klar til brug til august.

Den dobbeltrettede cykelsti er omkring 1,2 km lang og kommer til at have sit eget forløb dels langs landevejen og dels på de bagvedliggende marker. Landevejen har omkring 5000 biler i døgnet.  


Klik på kortet for stor version.

Cykelstien bliver lagt på markerne på en del af strækningen af hensyn til sikkerheden. Hvis man lagde stien helt inde ved vejen, ville cyklisterne være i risiko for at blive ramt af de biler, der kørte ud fra indkørslerne.

Netop på denne strækning af Oddenvej ligger der nemlig huse med hegn og hække meget tæt på vejen, så bilisterne ville have begrænset overblik fra udkørslerne til en mulig cykelsti. Dette ville medføre en stor risiko for uheld.

Samtidig ville man være nødt til at foretage en totalekspropriation af et hus samt delekspropriationer af arealer fra en række andre huse, hvis man lagde cykelstien her. Det ville selvsagt have store konsekvenser for ejerne.

"Vi er klar over, at cykelstiens placering væk fra vejen på en del af strækningen kan undre nogen. Vi har undersøgt flere muligheder for placeringen af cykelstien meget grundigt, og den valgte løsning giver den bedste sikkerhed for cyklister og bilister. Samtidig begrænser vi konsekvenserne for de berørte ejendomme mest muligt," siger Helle Nielsen, der er afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Gener under byggeriet
Selv om vejene i området holdes åbne gennem hele anlægsperioden, kan det ikke undgås, at arbejdet kan mærkes. Der vil komme omlægninger af trafikken undervejs med midlertidig lysregulering, ligesom der kan være perioder med støj fra arbejdet.

Vejdirektoratet vil naturligvis forsøge at gøre arbejdet færdigt så hurtigt som muligt og beklager de gener, som det nødvendige arbejde kan give for beboere og trafikanter i området.

Når cykelstien er færdig, vil den indgå i det nationale cykelstinet til fremme for den daglige cykeltrafik i området og den nationale cykelturisme.

Yderligere oplysninger:
Afdelingsleder Helle Nielsen, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 2345
Kommunikationskonsulent Andrew Crone-Langkjær, tlf.: 7244 3621

Oprettet
30-04-2015.
Senest opdateret
30-04-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index